A fost gasit in Mexic trupul neinsufletit al unui preot care disparuse - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost găsit în Mexic trupul neînsuflețit al unui preot care dispăruse

[2017-01-13]
13.01.2017, Mexico (Catholica) - Valul de violență împotriva preoților continuă în America Latină. La Saltillo, în nordul Mexicului, a fost găsit noaptea trecută, de către autoritățile statale, trupul neînsuflețit al pr. Joaquín Hernández Sifuentes, dispărut în 3 ianuarie 2017. De dispariția preotului în vârstă de 43 de ani, care slujea la biserica Sagrado Corazón din Aurora, și-a dat seama preotul său paroh doar în 7 ianuarie, deoarece în acele zile ar fi trebuit să își ia câteva zile de odihnă. Sunat la telefon de un prieten al său, pr. Joaquín nu răspundea. Au intrat atunci în camera sa, unde au găsit bagajele făcute și ochelarii fără de care preotul nu ar fi plecat.
În acel moment au început cercetările și a fost lansat un apel public de către Episcopul de Saltillo, Mons. Raúl Vera. Autoritățile au arestat două persoane. Tocmai urmărind cele declarate de ele, poliția a reușit să găsească trupul pr. Joaquín. Potrivit medicilor, a fost ucis cu sălbăticie. „Trăim într-un mediu sfâșiat, într-o societate distrusă, și preoții nu trăiesc sub un clopot de sticlă”, a comentat Mons. Vera. În 2016 au fost uciși trei preoți și patru cateheți. Adesea motivul este implicarea lor în plan social, în special împotriva traficului de droguri. Din 2006 încoace, numărul de preoți uciși în Mexic este de 37.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1226, Ultimul acces: 2024-04-28 04:01:14