Vizita Episcopilor in Tara Sfanta este un semn de solidaritate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita Episcopilor în Țara Sfântă este un semn de solidaritate

[2015-01-14]
Pelerinajul anual al Episcopilor europeni și americani în Țara Sfântă are loc în această săptămână, la Ierusalim. Episcopii au vizitat duminică, 11 ianuarie 2015, Fâșia Gaza, văzând unele dintre cele mai puternic distruse zone după conflictul din vara trecută dintre Israel și Hamas. Patriarhul latin de Ierusalim, Fouad Twal, s-a declarat bucuros că Episcopii au venit în acest an să dea mărturie despre ceea ce el a descris ca fiind situația "cumplită" pe care o trăiește Țara Sfântă.
"În afara Țării Sfinte, nimeni nu poate să spună că nu cunoaște situația noastră cumplită. De aceea este atât de importantă prezența Episcopilor. Ceea ce cerem, ceea ce căutăm este o mai mare solidaritate. Să simțiți împreună cu noi, să vă rugați împreună cu noi și să faceți ceea ce puteți pentru a se atinge această pace pe care o căutăm și pe care până acum nu am putut-o avea", a declarat Patriarhul Twal. "Cel mai bun lucru care s-a întâmplat anul trecut a fost vizita Sanctității Sale Papa Francisc. Dar în același timp, situația este mai rea ca înainte. Noi lucrăm, dar diavolul lucrează în același timp. Așadar ne bazăm pe ajutorul vostru, pe solidaritatea și rugăciunea voastră".
Patriarhul Twal a declarat că Biserica locală și comunitatea creștină se bucură să îi primească pe Episcopii care vin din atât de multe părți diferite ale lumii. Ei au venit, a subliniat el, pentru a aduna informații despre ceea ce se întâmplă în Țara Sfântă pentru a putea face mai multă muncă de susținere și a pleda în favoarea lor când se vor întoarce în țările lor. "Ar fi frumos ca ei să ne ajute, prin solidaritate - avem nevoie de ea mai mult ca oricând", a afirmat Patriarhul.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1264, Ultimul acces: 2024-04-29 02:59:24