Vizita pastorala la Orastie cu hirotonire de diacon - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală la Orăștie cu hirotonire de diacon

[2014-01-08]
În Duminica dinaintea Botezului Domnului, la 5 ianuarie 2014, Preasfinția Sa Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Sfântul Ilie Tezviteanul din Orăștie, cu ocazia hirotonirii întru diacon a ipodiaconului Horia Bursaș. Preasfinția Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj. Diaconul Horia este absolvent al Departamentului din Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică, din cadrul Universității "Babeș-Bolyai" Cluj Napoca, promoția 2013. Este căsătorit, fiind originar din Orăștie, aflăm de pe BRU.ro.
La sosire, PS Alexandru a fost întâmpinat cu Sfânta Cruce și Sfânta Evanghelie de pr. Silviu Lucian Bindea, paroh și protopop de Orăștie. La Sfânta Liturghie, alături de Preasfinția Sa au concelebrat: Mons. Angelo Narcis-Pop, pr. Silviu Lucian Bindea, pr. Mihai Enyedi, paroh de Geoagiu-Pricaz, pr. Alexandru Gînța, paroh de Mărtinești, pr. Bălănean Cristian, preot în Eparhia de Oradea. A lectorat ipodiaconul Silviu Cunzet. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei. În cuvântul de învățătură, PS Alexandru s-a referit la textul Evangheliei duminicii. De asemenea, a scos în evidență rolul diaconului și al preotului în misiunea de a conduce sufletele creștinilor spre mântuire. Hirotonirea întru preoție va avea loc la 16 februarie, în Catedrala din Lugoj.
(Sursa: BRU.ro)
Imagini:
Legături:
Album foto Flickr

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1288, Ultimul acces: 2024-05-02 04:58:23