"Cei trei crai de la rasarit" si sarbatoarea Epifaniei Domnului la Resita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

"Cei trei crai de la răsărit" și sărbătoarea Epifaniei Domnului la Reșița

[2014-01-08]
În calendarul romano-catolic, ziua de 6 ianuarie este consacrată sărbătoririi Epifaniei Domnului. O tradiție locală celebrată la Reșița face ca deja în ajunul acestei mari sărbători creștine, în seara de 5 ianuarie, să se sfințească apa în această comunitate. Acest fapt a fost unul cu atât mai practic, cu cât anul acesta ziua de 5 ianuarie a căzut duminica.
În timpul Sfintei Liturghii de la ora 17,30, la biserica romano-catolică "Maria Zăpezii" din municipiul Reșița, copiii asistați în cadrul Centrului Social "Frédéric Ozanam" al Asociației Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din Reșița au prezentat un program dedicat momentului adorării Pruncului Isus de către cei trei crai de la răsărit, Gaspar, Melchior și Baltazar. La propunerea mag. Erich Schmitz (Remagen, Germania), fost secretar general al Confederației Asociațiilor Vincențiene, s-a introdus pentru prima dată la Reșița în ianuarie 2001 "cântatul cu steaua" (denumire împrumutată din limba germană). De atunci, ing. Elfriede Gheorghiță, împreună cu alți membri inimoși ai Asociației Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din Reșița, încearcă să ducă mai departe și aici, în Banatul Montan, această tradiție a spațiului german.
Și anul acesta, pentru a 14-a oară la Reșița, în biserica "Maria Zăpezii" a parohiei romano-catolice Reșița I, s-au prezentat în ziua de 5 ianuarie versuri și cântece în sceneta celor Trei Crai de la Răsărit. În cadrul liturghiei de seară, celebrată de părintele arhidiacon József Csaba Pál, a venit rândul copiilor vincențieni să își prezinte rolurile. După Sfânta Liturghie, în curtea bisericii a avut loc și sfințirea apei. (text: Claudiu Călin, după un material de Erwin Josef Țigla; foto: Erwin Josef Țigla)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1247, Ultimul acces: 2024-05-03 02:00:57