Papa l-a incurajat pe un Episcop maltez sa vorbeasca impotriva adoptiilor de catre homosexuali - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa l-a încurajat pe un Episcop maltez să vorbească împotriva adopțiilor de către homosexuali

[2014-01-08]
Papa Francisc a fost "șocat" de un proiect de lege din Malta care ar permite cuplurilor homosexuale să adopte copii, a declarat un Episcop al acestei mici națiuni insulare, adăugând că Sfântul Părinte l-a încurajat să ia poziție în această privință. "Am discutat multe aspecte... și când am ridicat problema care mă îngrijorează ca Episcop [proiectul de lege privind adopțiile de către homosexuali - n.r.] m-a încurajat să iau poziție", a declarat Episcopul auxiliar Charles Scicluna pentru The Sunday Times din Malta.
Episcopul a vorbit despre importanța familiilor puternice în predica sa de Crăciun. Declarația privind cuvintele adresate de Papa Francisc Episcopului Scicluna au dus la surprindere și critici din partea unor comentatori din presă, Damian Thompson, editor al secțiunii bloguri la The Telegraph, întrebându-se dacă Time Magazine nu ar trebui "să îi ia înapoi Sfântului Părinte titlul de Persoana Anului". Unii comentatori și publicații de presă l-au prezentat pe Papa ca îndreptându-se spre o schimbare în învățătura Bisericii despre homosexualitate, pornind de la comentariile sale din luna iulie: "Dacă o persoană este homosexuală și îl caută pe Dumnezeu și este de bunăvoință, cine sunt eu să o judec?"
Mai târziu, Pontiful a atras atenția împotriva unei excesive fixații pe probleme morale precum homosexualitatea din partea unora din Biserică, declarând că această viziune riscă să reducă Evanghelia la un simplu cod moral. Papa a și declarat însă în mai multe ocazii că este un "fiu al Bisericii" care este în acord cu învățătura morală a Bisericii. El s-a opus legalizării "căsătoriilor homosexuale" în Argentina în 2010, spunând că aceasta este "o propunere distructivă pentru planul lui Dumnezeu".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1202, Ultimul acces: 2024-05-04 02:53:31