Liturghie si traditie in Ardeal - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie și tradiție în Ardeal

[2013-12-25]
Catedrala mitropolitană din Sibiu a adunat astăzi, 25 decembrie 2013, sute de credincioși veniți să primească din bucuria praznicului Nașterii Domnului. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, informează TRINITAS TV.
„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am ajuns în prima zi de Crăciun în Catedrala Mitropolitană înconjurați de preoți și diaconi, precum și de numeroși credincioși. Am adus preamărire Pruncului născut în peștera Betleemului, născut pentru noi, dar și sălășluit în sufletele fiecăruia dintre noi după perioada aceasta de pregătire a postului”, a spus ÎPS Părinte Laurențiu.
După Sfânta Liturghie Ceata Junilor din Gura Râului, însoțiți de preotul paroh, au colindat și au dansat jocurile specifice Mărginimii Sibiului.
Nu au lipsit nici ceata de Irozi și alți colindători care au înfrumusețat sărbătoarea Crăciunului la Catedrala din Sibiu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 978, Ultimul acces: 2024-04-29 23:23:58