Piesa de teatru „Viflaimul” prezentata resitenilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Piesa de teatru „Viflaimul” prezentată reșițenilor

[2013-12-18]
Palatul Cultural din Reșița a găzduit miercuri, 18 decembrie 2013, spectacolul tradițional „Viflaimul” în cinstea marelui eveniment dumnezeiesc al Nașterii Domnului, oferit de elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu”, sub îndrumarea părinților profesori, după cum ne-au transmis Pavel Canea și Darius Herea.
Evenimentul s-a desfășurat în urma parteneriatului dintre Asociația Culturală Reșița Română și Episcopia Caransebeșului și s-a bucurat de un public numeros. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, clerici reșițeni, precum și membrii ai asociației amintite. Alături de piesa de teatru scrisă, în perioada interbelică, de cunoscutul dramaturg Victor Ioan Popa, a mai fost prezentat spectatorilor și ceata de urători îmbrăcați în costume tradiționale, care au închinat din versurile „Plugușorului” cele mai bune gânduri de sănătate, spor și bucurie duhovnicească pentru Anul Nou ce stă să înceapă.
Spectacolul s-a bucurat de o prestație deosebită oferită de seminariști într-un grupaj festiv cu un conținut de calitate, ce a menținut oaspeților emoția pe tot parcursul serii. Un spectacol-concert de colinde, organizat de Episcopia Caransebeșului, se va desfășura, joi, 19 decembrie, ora 18.00, la Palatul Cultural din Reșița, unde sunt așteptați spectatori pentru a se bucura de lumina colindului strămoșesc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 927, Ultimul acces: 2024-04-30 06:39:50