O delegatie a Vaticanului in Brazilia pentru pregatirea ZMT - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O delegație a Vaticanului în Brazilia pentru pregătirea ZMT

[2012-03-01]
Cardinalul Stanislaw Rylko, președintele Consiliului Pontifical pentru Laici, le-a spus brazilienilor că Papa Benedict al XVI-lea acordă deja mare atenție pregătirii Zilei Mondiale a Tineretului din 2013. Comitetul organizatori din Rio s-a întâlnit zilele acestea cu o delegație din partea Consiliului Pontifical. "ZMT este o aventură a credinței în care principalul protagonist este Duhul Sfânt", a spus Cardinalul. "Și El este tăria noastră!"
Delegația de la Vatican s-a întâlnit și cu guvernatorul regiunii și cu primarul orașului, precum și cu lideri ai mișcărilor și asociațiilor din Biserica Catolică braziliană. S-au analizat locațiile unde ar urma să se afle Papa între 23 și 28 iulie anul viitor, pentru diverse discursuri, Liturghii și celebrări. Ieri Cardinalul Rylko a prezidat Liturghia la sanctuarul arhidiecezan al lui Cristos Răscumpărătorul de la Corcovado, aniversând astfel 447 de ani de la fondarea orașului Rio de Janeiro. A urmat o veghe nocturnă a tinerilor în biserica Sf. Ana.
Sâmbăta aceasta, 3 martie, este ultima zi în care se mai pot prezenta texte pentru imnul oficial al ZMT 2013. Urmează alegerea unui text câștigător, care va fi făcut public la 1 aprilie. De duminică, 4 martie, Arhidieceza gazdă va începe campania de strângere de fonduri pentru asistarea pelerinilor ce vor veni la marea întâlnire de tineret de la anul.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 897, Ultimul acces: 2024-05-14 14:20:33