Peste doua milioane de dolari ajutoare in Africa sub-sahariana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Peste două milioane de dolari ajutoare în Africa sub-sahariană

[2012-02-29]
Consiliul administrativ al Fundației Papa Ioan Paul al II-lea pentru Sahel (regiunea sub-sahariană a Africii, care include țările de pe coasta de vest și din partea centrală a continentului) și-a încheiat recent a XXX-a întâlnire în Roma. Vorbind pentru Radio Vatican, Mons. Giampietro Dal Toso, secretar al Consiliului Pontifical "Cor Unum", din care face parte fundația, a explicat că reuniunea s-a concentrat pe finanțarea unui număr de proiecte.
"Anul acesta am aprobat peste două milioane de dolari pentru peste două sute de proiecte în nouă țări. Aceste proiecte luptă împotriva deșertificării și a secetei, precum și pentru irigare și educație." Mons. Dal Toso a subliniat importanța extinderii secetei în Sahel, cerând luarea de măsuri rapide. Lipsa hranei, datorită secetei, "va atinge maximul în următoarele luni. [...] Comunitatea internațională, dar și mai multe organizații catolice, caută să intervină pentru a preveni criza", a spus el. Biserica reprezintă în aceste regiuni o minoritate. "În unele țări o minoritate minusculă, într-un mediu caracterizat de prezența islamului și a religiilor tradiționale." Din acest motiv, Fundația Papa Ioan Paul al II-lea este și "un instrument de dialog cu celelalte religii. [...] Credința se exprimă în fapte, iar noi o facem prin mici acte de caritate, pentru a da mărturie despre Cristos."
Fundația Papa Ioan Paul al II-lea pentru Sahel a fost înființată după prima călătorie făcută de Pontiful polonez în Africa, în mai 1980, ocazie cu care a fost impresionat profund de consecințele deșertificării. Fundația a fost fondată oficial la 22 februarie 1984, fiind implicată activ în administrarea și protejarea resurselor naturale, în oprirea deșertificării, în dezvoltarea rurală și combaterea sărăciei prin implicarea localnicilor.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 926, Ultimul acces: 2024-05-17 11:46:47