Ziua Persoanelor Consacrate 2012 la Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Persoanelor Consacrate 2012 la Oradea

[2012-02-07]
În data de 2 februarie 2012, la invitația Episcopiilor Romano-Catolică și Greco-Catolică de Oradea de a participa la cea de-a XVI-a Zi Mondială a Persoanelor Consacrate au răspuns afirmativ cele 15 comunități religioase, în număr de 40 de persoane, care își desfășoară activitatea pe teritoriul Diecezei Romano-Catolice de Oradea și al Eparhiei Greco Catolice de Oradea. Programul zilei de sărbătoare a început la ora 9.30 cu înscrierile participanților veniți din Oradea și alte localități - Zalău, Carei, Șinteu, Făgetu, Beiuș - după care, la ora 10, a avut loc adorația Preasfântului Sacrament în Catedrala romano-catolică din Oradea, în cadrul căreia s-a recitat din Liturghia Orelor ora medie, aflăm de pe situl Varad.org.
Înainte de Sfânta Liturghie, specific sărbătorii Întâmpinării Domnului, în parcul Catedralei au fost binecuvântate lumânările, după care persoanele consacrate și credincioșii în procesiune cu lumânările aprinse au intrat în Catedrală. Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Laszlo Bocskei, alături de Vicarul episcopal greco-catolic Florian Gui, de numeroși preoți, cu participarea unui mare număr de credincioși. În cuvântul de învățătură, Păstorul Diecezei a dorit să mulțumească tuturor călugărilor și călugărițelor pentru slujirea pe care o aduc în Dieceză, transmițând și mesajul Episcopului greco-catolic Virgil Bercea. A îndemnat persoanele consacrate, după exemplul Mariei, "care păstra toate și le medita în inima ei", să păstreze în inimile lor tot ceea ce Dumnezeu le-a dăruit și continuă să le dăruiască, prin harul chemării, prin Sacramentele Sale.
Preasfințitul le-a mai îndemnat să pună în centrul vieții în primul rând Euharistia, meditația textelor și liturgia orelor, printr-o pregătire permanentă și conștiincioasă care să favorizeze un climat de liniște interioară, aprofundarea teologică a propriei noastre credințe pentru a putea semăna bucuria și bogăția vieții consacrate, iar această zi să ne ajute în trăirea cu pasiune a chemării noastre, să primim cuvântul lui Dumnezeu, pentru a-l putea vesti cu râvnă și dedicație. După predică, a avut loc un moment în care fiecare congregație și-a prezentat carisma specifică și domeniul de activitate printr-un simbol și o rugăciune, urmat de reînnoirea voturilor rostită împreună, în limba română și în limba maghiară. Preasfințitul a îndemnat și credincioșii să însoțească persoanele consacrate cu rugăciunile lor. După Sfânta Liturghie, toate persoanele consacrate prezente la întâlnire au fost invitate la un moment de agapă fraternă în Palatul Episcopal, după care a urmat un program recreativ.
(Sursa: vedeți aici)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 942, Ultimul acces: 2024-05-02 00:36:20