Conferinta: Cateva consideratii despre exegeza parabolelor lui Isus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferință: Câteva considerații despre exegeza parabolelor lui Isus

[2012-02-06]
Centrul "Sfinții Petru și Andrei", din București, organizează miercuri, 8 februarie 2012, ora 17.30, o conferință cu tema: Câteva considerații despre exegeza parabolelor lui Isus, susținută de Andrei Pleșu, directorul Colegiului Noua Europa (NEC).
Conferința va încerca să răspundă la întrebarea "Cum putem citi și înțelege Parabolele Împărăției astăzi?", pornind de la faptul că Isus nu a fost primul Învățător în iudaism care a vorbit în parabole, însă el a conferit acestui mod figurativ de expresie o semnificație fără precedent, făcând să corespundă forma lor narativă cu Împărăția lui Dumnezeu pe care dorea să o întruchipeze.
Conferința va fi urmată de un dialog cu participanții și se va desfășura în clădirea Centrului "Sfinții Petru și Andrei", al Părinților Augustinieni Asumpționiști (strada Intrarea Christian Tell, nr. 18B, Sectorul 1, București - zona Piața Amzei). Intrarea este liberă.
http://centrulpetrusiandrei.ro/

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 983, Ultimul acces: 2024-05-01 00:20:55