Activitati religioase si filantropice in cinstea Sfantului Ierarh Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Activități religioase și filantropice în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae

[2010-12-06]
La Onești a avut loc ieri, 5 decembrie, o procesiune prilejuită de hramul Bisericii "Sfântul Ierarh Nicolae".
Credincioșii din Onești au participat aseară la un pelerinaj (foto) dedicat Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul acestui municipiu, informează "Ziarul Lumina", Ediția de Moldova. Preoții și credincioșii au mers în procesiune de la Catedrala "Pogorârea Sfântului Duh", Biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" și Biserica "Nașterea Maicii Domnului" spre Biserica "Sfântul Nicolae, vechea catedrală a orașului. În acest sfânt lăcaș a fost oficiată apoi slujba Vecerniei unită cu Litia. "Am mers în procesiune cu icoana Sfântului Ierarh Nicolae, cu steaguri, cu sfinte cruci, cântând imne religioase. Au mers în pelerinaj și preoții de la celelalte biserici din Onești. După ce am ajuns la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" am înconjurat acest sfânt lăcaș și am rostit ectenii, după care am intrat în interior, unde am participat cu toții la slujba Vecerniei unită cu Litia", a relatat pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești.
Daruri pentru elevi săraci, la Biserica "Sfântul Nectarie"
La Biserica "Sfântul Ierarh Nectarie" din Iași 40 de voluntari ai Clubului IMPACT 4 YOU de la Grupul Școlar Economic de Turism Iași organizează astăzi acțiunea "Un dar de Sfântul Nicolae, de la cei mari pentru cei mici!". Activitatea face parte din proiectul "Conectează-te la comunitate", iar beneficiari sunt 12 elevi de la Grupul Școlar Economic de Turism și trei copii din parohie, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani care provin din familii cu venituri modeste. Voluntarii IMPACT 4 YOU vor oferi cadouri, iar elevul Ștefan Atârgovițoaie va încânta participanții printr-un scurt recital de colinde. Partenerii proiectului sunt: NOKIA, International Youth Foundation, Grupul Școlar Economic de Turism, elevi și cadre didactice. Pentru darurile copiilor au mai contribuit parohia "Sfântul Nectarie" din Iași, parohia "Izvorul Tămăduirii" din Iași, Asociația "Voie Bună", SC Belvedere, iar elevii Grupului Școlar Economic de Turism au donat bani pentru a-și ajuta colegii. Voluntarii au mai realizat cruciulițe, împreună cu membri din Asociația Tinerilor Ortodocși (ATOR) din Iași, și obiecte tradiționale (brățări, brăduți și îngerași) în parteneriat cu Asociația "Art - Meșteșugurile Prutului". Obiectele vor fi dăruite beneficiarilor acțiunii. "În aceste vremuri mai dificile nu trebuie însă să uităm să ne bucurăm de sfintele sărbători. Din acest motiv voluntarii IMPACT 4 YOU au identificat grupul de beneficiari din parohia "Sfântul Nectarie" din Iași, pentru a oferi un strop de bucurie și voie bună de Sfântul Nicolae. Nu vrem ca lipsa banilor să fie un motiv de tristețe pentru copii", a declarat prof. dr. Iuliana Țugui, directorul Grupului Școlar Economic de Turism Iași.
"Copiii din acest centru au nevoie de ajutorul nostru"
Paraclisul "Sfântul Ierarh Nicolae" al Centrului Școlar Pentru Educație Incluzivă "Ștefan cel Mare" din județul Neamț își serbează astăzi, 6 decembrie, hramul. Vineri dimineață a fost oficiată slujba Aghezmei, Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, iar la final, pr. prof. Neculai Văideanu de la parohia Cârligi, Protopopiatul Piatra Neamț, a ținut un cuvânt de învățătură. În partea a doua a programului a fost oficiat un Te Deum pentru cadrele didactice și copiii din centru.
Paraclisul "Sfântul Ierarh Nicolae" al Centrului Școlar Pentru Educație Incluzivă "Ștefan cel Mare" a fost amenajat în anul 2006, la inițiativa pr. prof. Neculai Văideanu și a doamnei Liliana Apachiței, directorul centrului, care și-a dorit să îi bucure pe copii cu un astfel de spațiu duhovnicesc. "Copiii din acest centru au nevoie de ajutorul nostru, ei sunt glasul celor nevoiași care strigă. Trebuie să ne deschidem auzul, mintea și sufletul, să le întindem o mână de ajutor. Prin ei Îl vedem pe Hristos care ne îndeamnă să săvârșim binele. Mâna lor întinsă este mână lui Hristos. Prin ei Îl auzim pe Hristos care spune "Iată Eu stau la ușă și bat". Prin acest efort spiritual ne învelim cu veșmântul iubirii lui Iisus", a spus pr. prof. Neculai Văideanu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5205, Ultimul acces: 2024-04-27 01:23:01