Inaugurarea Institutului Misionar „Sfintii Doctori Anarghiri” din Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Inaugurarea Institutului Misionar „Sfinții Doctori Anarghiri” din Oradea

[2010-11-21]
Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat astăzi, 21 noiembrie, în mijlocul credincioșilor din parohia „Izvorul Tămăduirii” din municipiul Oradea. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările de înnoire a bisericii, a acordat diplome de apreciere credincioșilor care și-au adus osteneala la înfrumusețarea sfântului lăcaș. De asemenea după oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a inaugurat Institutul Misionar „Sfinții Doctori Anarghiri” din Municipiu.
Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Oradea este prima biserică ortodoxă construită în Oradea după reînființarea Eparhiei în anul 1920 și de asemenea prima biserică ortodoxă construită după ridicarea Catedralei cu Lună din anul 1784, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS părintele Cristian Rus, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Oradiei

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3579, Ultimul acces: 2024-05-10 11:12:22