Pasarela pietonala de la Manastirea Snagov a fost sfintita si inaugurata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pasarela pietonală de la Mănăstirea Snagov a fost sfințită și inaugurată

[2010-11-20]
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit astăzi, 20 noiembrie, pasarela pietonală de la Mănăstirea Snagov. La slujbă au participat numeroși credincioși, printre care s-au numărat Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu și Ministrul Turismului, Elena Udrea, informează Radio TRINITAS.
În cuvântul adresat după sfințire, Preafericirea Sa a spus: „Începând de astăzi, Mănăstirea Snagov iese din izolare și uitare, ea poate fi mai ușor și mai des vizitată. Noua pasarelă pietonală poate fi numită Podul Maicii Domnului de la Snagov, sau Podul rugăciunii, sau Podul pelerinilor, mai ales că el este sfințit și inaugurat astăzi, 20 noiembrie, în ajunul sărbătorii hramului acestei mănăstiri: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie).
Podul, puntea sau pasarela au în același timp o funcție practică și o valoare simbolică. Podul ajută pe om să treacă peste un obstacol ce se află în în drumul său: o apă, o prăpastie, o vale adâncă, o diferență de nivel. Dar întrucât podul leagă sau apropie două puncte îndepărtate sau diferite, el devine simbol al comunicării și comuniunii, cale de apropiere și de întâlnire între oameni, între regiuni, între popoare. În chip spiritual, podul este simbol al medierii, al mijlocirii, chiar al rugăciunii care unește pământul cu cerul, pe om cu Dumnezeu, unește pe cei vii cu cei trecuți sau mutați la Domnul.”
La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit distincții celor care s-au îngrijit de ridicarea pasarelei pietonale de la Mănăstirea Snagov. De astăzi, aceasta va permite credincioșilor să ajungă mai ușor la sfântul lăcaș - până acum accesul a fost făcut cu barca.
Biserica Mănăstirii Snagov cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” este ctitoria Sfântului Voievod Neagoe Basarab și este cea mai veche Mănăstire din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 802, Ultimul acces: 2024-05-02 08:40:37