Papa Benedict in Romania? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Benedict în România?

[2006-01-31]
"Sâmbătă, 28 ianuarie 2006, Comitetul Comun al Conferinței Bisericilor Europene și al Consiliului Conferinței Episcopale Europene a hotărât ca la viitoarea Adunare Ecumenică Europeană din 4-9 septembrie 2007, de la Sibiu să fie invitați toți Întâistătătorii Bisericilor din Europa în frunte cu Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea", se spune într-un comunicat dat sâmbătă de Secretariatul Centrului eparhial Iași și apărut pe situl Trinitas.ro.

"Există șansa ca Papa Benedict al XVI-lea să vină la Sibiu pentru 2-3 ore sâmbătă, 8 septembrie 2007, la pelerinajul Luminii de la sfârșitul lucrărilor Adunării Ecumenice Europene de la Sibiu, deoarece în aceeași zi Sanctitatea Sa se află în pelerinaj în Austria. Această hotărâre a Comitetului Comun a fost motivată și de faptul că orașul Sibiu este capitală culturală a Europei în anul 2007, iar cultura europeană este profund marcată de credința creștină. Hotărârea a fost luată în unanimitate cu multă bucurie și speranță", mai citim în același comunicat. Ieri, Radio Trinitas a revenit asupra știrii spunând: Dacă acest lucru se va întâmpla, și toți Întâistătătorii Bisericilor din Europa vor fi prezenți în România, Sibiul ar deveni primul oraș al mileniului III care va găzdui întâlnirea dintre conducătorii creștini de Biserici, atât din Apusul, cât și din Răsăritul Europei.

IPS Laurențiu, Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului, a vorbit pentru Radio Trinitas despre însemnătatea momentului de anul viitor: "Vestea aprobării, dar și invitației pentru toți conducătorii de Biserici, este pentru noi o mare bucurie și o considerăm ca pe o binecuvântare a lui Dumnezeu care o aduce asupra Sibiului și, mai ales, asupra Mitropoliei Ardealului. Sibiul, și nu numai Sibiul, prin Sibiu și întreaga Biserică, întreaga Eparhie, va fi cinstită prin ceea ce el este de la Șaguna și până aici, Biserica ardeleană. Noi considerăm că avem o mare datorie de a arăta întregii lumi că suntem oameni ospitalieri, că suntem pregătiți pentru ca să ne confruntăm cu problemele care vor veni după intrarea noastră în UE și, mai ales, că suntem prin vocația noastră ecumeniști, adică am trăit împreună cu atâtea confesiuni, iar acum va trebui să ne luptăm pentru apropierea și mai multă a acestora și pentru a merge pe drumul unității pe care Dumnezeu ne-o cere, și anume aceea de a fi cu toții una, precum și Dumnezeu în Treime este Unul."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1063, Ultimul acces: 2024-04-26 04:25:38