PF Parinte Patriarh Teoctist a oficiat astazi Sf. Liturghie la Biserica Sf. Spiridon Nou -paraclis patriarhal- din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PF Parinte Patriarh Teoctist a oficiat astazi Sf. Liturghie la Biserica Sf. Spiridon Nou -paraclis patriarhal- din Capitala

[2005-12-13]
In cuvantul de invatatura, PF Parinte Teoctist a evidentiat cinstirea deosebita de care se bucura in cadrul Bisericii Ortodoxe Sf. Ierarh Spiridon, la fel ca si Sf. Ierarh Nicolae: 'Unul dintre prietenii sai, cunoscut de inaintasii si stramosii nostri, este si Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundinei, facatorul de minuni. Ca si Sf. Ierarh Nicolae, la aceeasi cinstire si la aceeasi evlavie a Bisericii Ortodoxe, se afla acesti doi mari sfinti ierarhi, pe care ii cinstim cu totii si ei ne cheama prin sarbatoarea lor anuala, prin bisericile inchinate cinstirii lor, ca aceasta Catedrala adevarata patriarhala -Sf. Spiridon- ne indeamna la o evlavie deosebita catre Sf. Ierarh Spiridon'.

Referindu-se la viata Sf. Ierarh Nicolae si a Sf. Ierarh Spiridon, PF Parinte Patriarh Teoctist a subliniat faptul ca nu este intamplatoare pomenirea lor cu putin timp inainte de sarbatoarea Nasterii Mantuitorului nostru Iisus Hristos: 'In fiecare an, bisericile sunt pline de credinciosi, pline de tineret care vad in acesti doi mari sfinti un inaintemergator, fiecare cu pretiozitatea lui, a venirii in trup a Domnului nostru Iisus Hristos, un Mos Nicolae si, apoi, Mos Ajun, o legatura care vrea sa adune intr-un cuvant bunatatea, iertarea, milostivirea pe care Mantuitorul Iisus Hristos a amintit-o in Sf. Evanghelie de astazi, cand a spus: 'Fericiti cei milostivi ca a lor este Imparatia cerurilor'. Iata, ierarhii Nicolae si Spiridon sunt vestitorii venirii in lume a Fiului lui Dumnezeu, Acel ce avea sa ridice pacatele omenirii, pacatele noastre, ale tuturor'.

In cadrul cuvantului de invatatura rostit astazi la Biserica Sf. Spiridon Nou, PF Parinte Teoctist a vorbit celor prezenti si despre credinta deosebita si despre milostenia de care a dat dovada Sf. Ierarh Spiridon, pomenit astazi in calendarul crestin ortodox: 'Sf. Ierarh Spiridon a fost un credincios asemenea multora dintre dumneavoastra, cunoscator ai celor sfinti, pastrator ai Sf. Taine si imbogatit in evlavie. Asa este prezentat in viata sa Sf. Ierarh Spiridon, cu familie, dar mai ales in familia lui Hristos, nelipsind de la biserica, nelipsind de la rugaciunile Bisericii, rugandu-se neincetat si ajutand pe cei in nevoi'. Biserica Sfantul Spiridon Nou -paraclis patriarhal- este unul dintre cel mai important lacas de cult din Capitala, la aceasta biserica pastrandu-se particele din cinstitele moaste ale Sf. Ierarh Spiridon.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 964, Ultimul acces: 2024-05-01 14:38:37