Patriarhul Teoctist s-a intalnit cu noul ambasador al SUA - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Teoctist s-a întâlnit cu noul ambasador al SUA

[2005-12-07]
Preafericitul Părinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit astăzi la Reședința patriarhală vizita de prezentare a noului ambasador al SUA în România, Excelența sa Nicholas Taubman, informează Radio Trinitas. Acesta a ajuns la București pe 1 decembrie după ce, cu câteva zile înainte, își depusese jurământul în noua sa funcție, la Departamentul de Stat. În cadrul întrunirii de astăzi, Patriarhul Teoctist a subliniat importanța vizitei noului ambasador al SUA în România, la Palatul Patriarhiei: "Venirea noului ambasador înseamnă pentru noi reînnoirea încrederii și a sentimentelor pe care le avem pentru cursul mereu ascendent al vieții noastre cu privire la relațiile cu toate instituțiile de relații exterioare, și America și Europa în aceeași măsură. Din punct de vedere spiritual am constatat că domnul ambasador este pătruns de valorile spirituale, de valoarea religiei în viața omenirii. Lucrul acesta este foarte important și pentru noi, pentru că religia, spiritualitatea nu poate lipsi nici din viața omului, nici din viața familiei, nici din viața țării".

De asemenea, liderul ortodox i-a mulțumit noului ambasador al SUA pentru faptul că Patriarhia Română se află printre primele instituții din țara noastră vizitate de Excelenta sa: "Ne bucurăm și de prioritatea care a acordat-o Excelența sa, domnul ambasador ca, în aceeași zi, să viziteze și Patriarhia noastră. Pentru noi toți este o bucurie și este o mărturie în plus că valorăm în fața lumii și noi trebuie să prețuim aceasta și să fim pe măsura așteptărilor acestei lumi care vine din depărtări și vrea să ne cunoască arta noastră, credința noastră, vrednicia noastră, demnitatea și cinstea noastră." La rândul sau, Excelența sa Nicholas Taubman a evidențiat personalitatea deosebită a Patriarhului Teoctist: "L-am întâlnit pe Preafericirea Sa și am înțeles mai mult că este nu doar un om care reprezintă Biserica, dar în același timp este o persoană deosebită, un om care înseamnă foarte mult pentru țara aceasta, un om care aduce inspirație prin felul de a fi și înțeleg de ce înseamnă atât de mult pentru poporul român."

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 883, Ultimul acces: 2024-05-16 11:34:56