Papa alarmat de cifrele SIDA - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa alarmat de cifrele SIDA

[2005-12-02]
Alarmat de statisticile privitoare la SIDA, Papa Benedict al XVI-lea a adresat un apel comunității internaționale să acționeze pentru prevenirea bolii și pentru ajutorarea celor afectați de ea. Invitația Papei, făcută ieri, cu o zi înainte de Ziua Mondială Împotriva SIDA, declarată de ONU, a răsunat în Piața San Pietro la sfârșitul audienței generale.

Sfântul Părinte a chemat comunitatea internațională la "un angajament înnoit de acțiune spre prevenirea bolii și de sprijinire solidară a celor deja loviți". Ridicând vocea, Papa Benedict a spus: "Cifrele publicate sunt alarmante!" Consiliul Pontifical pentru Pastorația Serviciilor de Sănătate a publicat astăzi un mesaj al președintelui, Cardinalul Javier Lozano Barragán, scris pentru Ziua Mondială. În mesaj Cardinalul estimează că acum există 40,3 milioane de persoane ce suferă din cauza virusului HIV, 2.3 milioane fiind cu vârsta sub 15 ani. Doar în acest an 4,9 milioane de oameni s-au îmbolnăvit cu SIDA, dintre aceștia 700.000 fiind tineri sub 15 ani. În acest an au murit deja din cauza SIDA 3,1 milioane de oameni; din aceștia 570.000 au avut sub 15 ani.

"Urmând îndeaproape exemplul lui Cristos, Biserica a considerat dintotdeauna asistența bolnavilor ca parte integrantă a misiunii ei", a spus Papa Benedict. El a adăugat: "Încurajez de aceea numeroasele inițiative, în special cele promovate de comunitățile ecleziale, pentru a eradica această boală, și mă simt aproape de bolnavii SIDA și de familiilor lor, invocând asupra lor ajutorul și consolarea de la Domnul."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 796, Ultimul acces: 2024-05-18 23:28:42