Ziua Limbii Elene va fi sarbatorita la Academia Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Limbii Elene va fi sărbătorită la Academia Română

[2022-02-07]
de Andrei Ursulean

Academia Română împreună cu Ambasada Republicii Elene la București va lansa miercuri, de Ziua Mondială a Limbii Elene, volumul bilingv „Tetralog poetic greco-român”. Evenimentul va avea loc în Aula Academiei Române, începând cu ora 10:00.
În deschidere vor lua cuvântul acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, ES Sofia Grammata, ambasadoarea Republicii Elene în România, și deputatul Dragoș Zisopol, președintele Uniunii Elene din România.
Apărut la București, volumul „Tetralog poetic greco-român” cuprinde selecții din opera a doi poeți români contemporani Ana Blandiana și Ion Pop, membri ai Academiei Române, și a doi poeți greci Spyros Kokkinakis și Antonis Fostieris.
Lucrarea își propune să promoveze literatura contemporană din cele două țări și să contribuie la dezvoltarea relațiilor de colaborare culturală.
Prefața lucrării a fost scrisă de acad. Eugen Simion, președintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române. Prezentarea volumului va fi făcută de prof. Tudor Dinu, de la Secția de Studii Neoelene a Facultății de Limbi Străine, Universitatea din București, și de cele două traducătoare, Elena Lazăr și Edith-Adriana Uncu.
În cadrul evenimentului cei patru poeți vor adresa un cuvânt de salut și vor citi din opera lor, alături de traducători.
Sărbătorită anual la data de 9 februarie, Ziua Limbii Elene a fost adoptată în România prin Legea nr. 204/2018.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 413, Ultimul acces: 2024-04-30 11:17:58