Povestea Teodorei, bursiera a Arhiepiscopiei Iasilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Povestea Teodorei, bursieră a Arhiepiscopiei Iașilor

[2021-01-19]
de Sorin Ionițe

Unul dintre tinerii care primesc bursă de studiu de la Arhiepiscopia Iașilor, Teodora, își spune povestea de viață și aspirațiile.
Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor oferă burse de sprijin la studiu pentru 60 de tineri, printr-un program dedicat familiilor numeroase. QMagazine, partener al proiectului, precizează că Teodora face parte dintr-o familie cu zece copii care locuiește într-un sat de lângă orașul botoșănean Flămânzi.
În prezent este studentă în anul al III-lea, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, specializarea Didactică, face voluntariat și are încă din copilărie visul de deveni polițistă.
Spre sfârșitul ultimului an de liceu a dezvoltat o înclinație spre limba engleză și a hotărât să se înscrie la Litere, Academia trecând pe locul al doilea. La Litere a intrat la taxă și de aceea a renunțat timp de un an din cauza dificultăților materiale ale familiei.
„Am mers în Grecia, unde am muncit, a trecut un an și am lăsat să treacă și al doilea, vrând să câștig mai mulți bani”.
„Acolo am întâlnit o persoană credincioasă, o bătrânică ce m-a determinat să mă gândesc la religie foarte mult. De aici am început să mă îndrept spre Biblie, scrieri ale Sfinților Părinți și, într-un final, Facultatea de Teologie…”, a mărturisit Teodora, care încă mai speră ca într-o zi să își îndeplinească și visul de a urma Academia de Poliție.
„Am observat că Teologia și Poliția au foarte multe în comun și cel mai bun exemplu este Legea. Legea este peste tot, fie ea morală sau juridică. Încă din început se vorbește despre Lege în Scriptură. Este știut faptul că toate se îmbină într-o unitate, asemenea Sfintei Treimi. Gândesc și nădăjduiesc să pot îmbina într-o bună zi Teologia și Poliția și să rezulte lucru bun foarte”.
Vezi integral în QMagazine.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 658, Ultimul acces: 2024-05-11 12:24:32