Papa Francisc: De unitate depinde credinta lumii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: De unitate depinde credința lumii

[2021-01-20]
În săptămâna dedicată rugăciunii pentru unitatea creștinilor, Papa Francisc și-a dedicat cateheza de la audiența generală tocmai acestei teme, subliniind că în rugăciunea dinainte de Pătimire, Isus s-a rugat Tatălui pentru ca să fim una. „Aceasta înseamnă că nu suntem suficienți noi, cu forțele noastre, pentru a realiza unitatea. Unitatea este înainte de toate un dar, este un har care trebuie cerut cu rugăciunea”, a spus el.

„Rugăciunea noastră pentru unitate este o umilă, dar încrezătoare participare la rugăciunea Domnului, care a promis că fiecare rugăciune făcută în numele Său va fi ascultată de Tatăl.” Pontiful ne-a invitat să ne întrebăm fiecare dacă ne rugăm pentru unitate. „Este voința lui Isus însă, dacă trecem în revistă intențiile pentru care ne rugăm, probabil că ne vom da seama că ne-am rugat puțin, poate că niciodată, pentru unitatea creștinilor. Totuși de ea depinde credința lumii; de fapt, Domnul a cerut unitatea dintre noi pentru ca lumea să creadă (In 17,21). Lumea nu va crede pentru că o vom convinge cu argumente bune, ci dacă vom mărturisi iubirea care ne unește și ne face apropiați de toți.”
Sfântul Părinte a admis că în ultimele decenii s-au făcut pași importanți, subliniind însă c㠄trebuie perseverat în iubire și în rugăciune, fără descurajare și fără întrerupere. Este un parcurs pe care Duhul Sfânt l-a provocat în Biserică, în creștini și în noi toți, și de la care nu ne vom mai întoarce. Mereu înainte!” A invitat și la o autoanalizare: „să ne întrebăm dacă, în locurile în care trăim, alimentăm conflictualitatea sau luptăm pentru a face să crească unitatea cu instrumentele pe care Dumnezeu ni le-a dat: rugăciunea și iubirea.”
A încheiat făcând referire la tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, din acest an, subliniind c㠄rădăcina comuniunii este iubirea lui Cristos, care ne face să depășim prejudecățile pentru a vedea în celălalt un frate și o soră care trebuie iubiți mereu. Atunci descoperim că și creștinii de alte confesiuni, cu tradițiile lor, cu istoria lor, sunt daruri ale lui Dumnezeu, sunt daruri prezente în teritoriile comunităților noastre diecezane și parohiale. Să începem să ne rugăm pentru ei și, când este posibil, cu ei. Astfel vom învăța să-i iubim și să îi apreciem.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 689, Ultimul acces: 2024-05-17 08:55:17