Mesaj de Craciun al liderilor crestini din Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesaj de Crăciun al liderilor creștini din Țara Sfântă

[2020-12-22]
Ierusalim
„Nașterea lui Isus nu este un simplu fapt istoric, ci un dar permanent pentru întreaga creație”. Astfel se spune în mesajul de Crăciun al liderilor creștini din Țara Sfântă, evidențiindu-se c㠄darul lui Dumnezeu pentru noi în aceste vremuri dificile aduce întregii creații speranță, reînnoire și încurajare”. Referindu-se la vremurile de încercare cauzate de pandemia de Covid-19, care au exacerbat criza economică și au dus la amplificarea nedreptăților și a violențelor împotriva celor mai vulnerabili și mai lipsiți de apărare, liderii creștini din Țara Sfântă subliniază importanța prezenței lui Dumnezeu alături de noi în toate împrejurările, aceasta fiind un autentic izvor de speranță și curaj.

Exprimându-și solidaritatea cu persoanele din întreaga lume care au avut de suferit în urma pandemiei și a implicațiilor sale la diferite niveluri, liderii Bisericilor creștine din Țara Sfântă asigură de rugăciunea lor și își exprimă speranța ca vaccinul împotriva noului coronavirus să ducă la sfârșitul pandemiei și la revenirea la normalitate. Mesajul reamintește totodată că prezența, în Țara Sfântă, a comunităților creștine alături de alte religii continuă să reprezinte o parte esențială în mozaicului social, cultural și religios din Orientul Mijlociu. În text se evidențiază că recenta profanare a bisericii Agoniei din Ierusalim nu îi descurajează pe creștini în continuarea misiunii de a-l mărturisi pe Isus cu spirit de pace. „Isus s-a născut într-o perioadă de angoasă, violență, excluziune și sărăcie”, se spune în încheierea mesajului, liderii creștini din Țara Sfântă amintind că prin pătimirea, învierea și moartea Sa, Isus – care s-a întrupat și s-a născut la Betleem – ne face părtași la viața din belșug. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 492, Ultimul acces: 2024-05-02 15:06:49