Mesajul pastoral de Craciun al PS Ambrozie, Episcop al Giurgiului, pentru ascultatorii Radio Trinitas - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul pastoral de Craciun al PS Ambrozie, Episcop al Giurgiului, pentru ascultatorii Radio Trinitas

[2006-12-24]
Iata ca am ajuns cu ajutorul lui Dumnezeu, la capatul fericit al postului Craciunului, postul bucuriei si al sperantei, care este si o experienta inconfundabila. Daca pentru credinciosi, praznicul Nasterii Domnului este un dar, caci prin Nasterea lui Iisus Hristos, Imparatia lui Dumnezeu coboara si intra in casele noastre, aceasta sarbatoare este iubita si de cei care cred mai putin, dar ale caror suflete sunt mangaiate de Dumnezeu prin darurile pe care le-a dat omului si pentru care iubirea dumnezeiasca vegheaza sa nu se ia de la el.
Hristos Intrupat a venit sa ne invete ce este dragostea, care "nu cauta ale sale". Sa privim toti la problemele tuturor si sa pastram impreuna camasa Domnului Iisus Hristos intreaga.
Numai astfel putem indeplini dorinta Mantuitorului, care Se roaga ca ucenicii Sai "sa fie una", precum si persoanele Sfintei Treimi una sunt, in vointa si in cugetare.
Asadar, izgonirea patimilor si dobandirea virtutilor a fost dintotdeauna lucrarea sfanta a Bisericii! Numai pe temelia unui comportament crestin se poate cladi o societate care sa dainuie; o societate in care fiecare sa-ti cunoasca locul si responsabilitatea sa, fiindu-i calauza dreapta credinta.
Cu prilejul Sfintelor Sarbatori va indemn sa primiti mesajul pe care il adresa Sf. Apostol Pavel credinciosilor din Corint: "Bucurati-va, cautati desavarsirea, fiti uniti in cuget, traiti in pace si Dumnezeul dragostei si al pacii va fi cu voi". Cu aceste sincere ganduri crestinesti, rog pe bunul Dumnezeu sa va ajute sa sarbatoriti Nasterea Domnului cu alese bucurii sufletesti, cu pace si spor duhovnicesc.
Sarbatori fericite!

PS Ambrozie,
Episcop al Giurgiului

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 975, Ultimul acces: 2024-05-01 08:36:16