Iudaismul si Vaticanul impotriva casatoriilor homosexuale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Iudaismul și Vaticanul împotriva căsătoriilor homosexuale

[2007-01-04]
Într-o mișcare despre care evreii ortodocși afirmă că marchează un nou ecumenism cu Roma, o comisie specială a Alianței Rabinice a Americii, reprezentând peste 850 de rabini ortodocși, s-a adunat pentru o întâlnire de urgență cu oficiali ai Vaticanului în Roma, în ziua de 2 ianuarie, pentru a discuta modalitățile de blocare a orientării mondiale în favoarea căsătoriei homosexuale. În particular ei au dorit să se alăture Romei pentru oprirea legislației propuse de guvernul italian cu privire la uniunile civile homosexuale, care ar putea intra ca proiect în Senatul italian la sfârșitul acestei luni.
Într-o recentă declarație de presă, Rabinul Yehuda Levin, un reprezentant de frunte al Alianței Rabinice, a declarat că această propunere de legislație marchează ultima încercare a rețelei homosexuale mondiale de a-și impune valorile amorale asupra societății. Nu mai putem răspunde izolat la aceste presiuni. O reînvigorată conducere religioasă trebuie să își reafirme rolul în protejarea familiei. Susținem apelul Papei pentru zădărnicirea legislației privind uniunile civile homosexuale care este analizată acum de legislatura italiană. Această legislație subminează locul special al căsătoriei în viața familiștilor decenți. Într-adevăr, deși guvernul italian urmărește legalizarea uniunilor civile homosexuale, un sondaj din anul 2005 a dezvăluit că 70% dintre italieni nu sunt de acord cu căsătoria homosexuală. Un sondaj recent i-a întrebat pe 30.000 de cetățeni ai Uniunii Europene dacă sunt de acord cu căsătoria homosexuală; 49% au răspuns că nu.
Pentru cei surprinși de faptul că evreii ortodocși colaborează atât de aproape cu Vaticanul, Rabinul Levin a spus: Este bine cunoscut faptul că noi, ca evrei ortodocși, nu putem să ne angajăm în discuții teologice inter-religioase. Totuși, trebuie să ne alăturăm Vaticanului și tuturor celorlalți care apără familia, sau vom sfârși ca Sodoma și Gomora. Trebuie să ne unim și să luptăm împotriva acelora care caută să submineze valorile date de Dumnezeu care alcătuiesc fundamentul civilizației noastre - aceștia sunt susținătorii avortului, promotorii pornografiei pe Internet, și homosexualii radicali.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1606, Ultimul acces: 2024-04-25 16:17:22