DespreNoi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2016 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Despre noi

Situl BISERICI.org este dedicat tuturor celor suferinzi, tuturor celor ce au nevoie de EL.

Înainte de toate acest sit se dorește o clipă de spiritualitate pentru cei obosiți, necăjiți, stresați de avalanșa de evenimente cotidiene, pentru cei al căror suflet caută un strop de liniște și pace....
Situl BISERICI.org își propune să ofere informații de tip text și imagine despre cât mai multe biserici din România, tuturor celor interesați și crează în același timp (prin forum) un loc de întâlnire și discuții pentru cei interesați.
Înscrierea pe situl BISERICI.org are ca scop recrutarea entuziaștilor posesori de informații despre biserici pentru a ajuta la dezvoltarea sitului, dar în același timp le oferă administratorilor (preoților), posibilitatea de a face vizibile, pe intenet, lăcașurile pe care le păstoresc.

SCURT ISTORIC
Alexandru Losonczy este inițiatorul acestui proiect și iată povestea lui:
"Pe când eram încă tânar, pe la începutul liceului, prin anii 70, mi-a venit o idee- să cutreier țara pe bicicletă, să fotografiez biserici, să culeg informații despre ele și eventual să public aceste informații.
Ideea a mocnit (vreo 30 de ani), mai reizbucnea din când în cînd, dar era mereu repusă la baza stivei. Dar deodată, în toamna lui 2004, ideea a revenit cu insistență și a început să prindă contur. Cartea a devenit pagină web, fotografiile pe hartie și film - fotografii digitale, fișele cu texte- fișiere, etc.
Aveam toate elementele, știam cum să le îmbin, totul era numai o problemă de timp și de bani. Bani am gasit în octombrie 2004 și am cumpărat găzduire de pagină web la APIS. Timp am găsit (prin autoimpunere) începând cu ianuarie 2005.
Am profitat de profesia mea, mai exact de ultimele proiecte și am purces la drum. Am realizat scheletul, am refolosit și am adaptat programe de la alte proiecte, am realizat programe noi, iar prin martie 2005 situl a fost lansat în eter (internet). Pe tot acest drum am fost susținut și ajutat de familia mea, căreia îi mulțumesc!"
Acest sit este creat cu dragoste din dorința de cunoaștere a tot ceea ce înseamnă spiritualitate pe aceste meleaguri. Este o activitate non-profit ce se bazează pe voluntariat!
 

Ultimele Fapte Bune

1. Alexandru Losonczy - Localizare pe Harta Google 28

07-04-2016: Localizarea pe Harta Google, completare cu informatii din Wikipedia si lista LMI a bisericilor din județul Brașov - maps.Google.com

2. Brudi Fürbacher - Încărcare fotografii 24

31-03-2016: Brudi a incarcat peste 11490 de fotografii și informații de tip text despre 553 de biserici din 17 județe. Mulțumim!

3. Țetcu Mircea Rareș - Încărcare fotografii 10

22-03-2016: Dl. Țetcu Mircea Rareș a furnizat sitului peste 25730 de fotografii și informații de tip text despre 930 de biserici din 22 județe. Mulțumim! - ro.Wikipedia.org

4. Alexandru Losonczy - Localizare pe Harta Google 27

16-03-2016: Localizarea pe Harta Google, completare cu informatii din Wikipedia si lista LMI a bisericilor din județul Bihor - maps.Google.com

5. Țetcu Mircea Rareș - Încărcare fotografii 9

15-02-2016: Dl. Țetcu Mircea Rareș a furnizat sitului peste 22370 de fotografii și informații de tip text despre 877 de biserici din 22 județe. Mulțumim! - ro.Wikipedia.org