Prima Sfanta Impartasanie la Zaragoza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Prima Sfântă Împărtășanie la Zaragoza

[2018-05-23]
Prima Împărtășanie
După o perioadă de pregătire de patru luni, patru copilași din comunitatea românilor catolici din Zaragoza, în ziua de duminică, 20 mai 2018, în solemnitatea Coborârii Duhului Sfânt, l-au primit pe Isus pentru prima dată în Preasfânta Euharistie, aflăm de pe Ercis.ro. La acest eveniment au participat toți credincioșii comunității împreună cu familiile copiilor, familii care s-au implicat în mod activ și la celebrarea Sfintei Liturghii. Fiecare părinte și naș au fost alături de acești mici îngerași și au promis că, așa cum i-au învățat până acum iubirea față de Isus, vor alimenta această iubire și se vor îngriji ca fiecare copil în parte să cunoască milostivirea lui Dumnezeu prin Sacramentul iertării și Sacramentul jertfei pascale.

Pregătirile s-au intensificat în apropierea frumoasei sărbători. Copiii, pentru a avea sufletul curat, s-au pregătit pentru prima Spovadă. Primele sfaturi și încurajări în cadrul Spovezii au dat emoții copiilor, dar și părinților care s-au pregătit temeinic pentru Spovadă, pentru a da un exemplu copiilor lor. Duminică, încă de la ora 9.30, au început să apară, împreună cu familia, copiii îmbrăcați în haine albe, simbolul curăției. Copiii s-au implicat activ la Liturghie: au citit lecturile, au recitat intențiile la rugăciunea credincioșilor, iar părinții au adus darurile la sfântul altar în cadrul Ofertoriului. În cadrul predicii, copiii au fost invitați în față alături de pr. Ovidiu Gabriel Bejenaru, și împreună cu el au conștientizat importanța Preasfintei Euharistii în viața fiecărui creștin.
După predică a urmat mărturisirea de credință, pe care copiii au făcut-o cu lumânările aprinse. La Botez această profesiune a fost făcută, în numele lor, de către părinți și nași. Acum, fiind mari, și-au exprimat, împreună cu întreaga comunitate, în public credința lor. În momentul Împărtășaniei, toți copiii, alături de familiile lor, s-au apropiat pentru a-l primi pe Cristos în sufletele lor. Acest moment a reprezentat punctul culminant nu numai al celebrării ci și al emoțiilor care i-au copleșit. Cu multă bucurie în suflet s-au rugat câteva momente, iar la final i-au mulțumit lui Dumnezeu, prin intermediul poeziilor, lui Isus pentru darul oferit, iar prin unele discursuri tuturor celor care au făcut ca această sărbătoare să fie cât mai frumoasă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 594, Ultimul acces: 2024-04-22 07:08:56