Cotorca :: Biserica Sf. Ioan Botezatorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ioan Botezătorul
Cotorca
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Cotorca
Comună:Ciocârlia
Județ:Ialomița
Cod poștal:927071
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.cicnet.ro, il.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Ilie Tezviteanu
Detalii:Avand hramul Sfantul Ioan Botezatorul, biserica a fost construita la anii 1887-1888 de catre comunitatea locala, in frunte cu Ionita Radu Sava, proprietar atunci al unei parti din mosia Cotorca, originar de felul sau din Cosereni. La anul 1905, era paroh acolo preotul Nichifor Dimitrescu. Lacasul a fost reparat in mai multe randuri, in perioada interbelica si la sfarsitul secolului XX si a servit vreme de mai bine de un secol nevoilor a doua comunitati, adaugandu-se la cea din Cotorca si aceea din Ciocarlia invecinata. Este un edificiu de tip nava, cu o absida semicirculara la altar si dispune de tinda, pronaos, naos si altar, prima incapere fiind mai scunda si mai joasa decat restul edificiului. O turla octogonala si invelita cu tabla incununeaza naosul, ca element de originalitate remarcandu-se micile turle oarbe, in stil neobaroc, ce incununeaza pronaosul, turle dispuse imediat deasupra zidului vestic al incaperii amintite. Exteriorul bisericii este sobru, de culoare alb-crem, fara vreo pictura. Acoperisul lacasului este invelit cu tabla si se afla in buna stare. Clopotnita, aflata in dreapta intrarii in curtea bisericii, este realizata din lemn, dupa un plan patrat si a fost reparata in mai multe randuri.

In curtea bisericii, langa clopotnita, se pastreaza 12 monumente funerare din piatra, care nu strajuiesc morminte, doar pastreaza amintirea unor fii ai satului cazuti pentru patrie in razboaiele mondiale. Majoritatea inscriptiilor au fost sterse odata cu trecerea timpului.
Nr. vizualizări:4705
Data ultimei vizualizări:2024-04-30 11:30:08
Data ultimei actualizări:2014-09-22 07:08:22
Data încărcării pe sit:2006-05-23 14:44:13
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-06-05
Contor: 27

Vedere din față
Foto: CrestinOrtodox.ro