PS Ieronim Sinaitul: De ce este nevoie de pregatire sufleteasca pentru a-L primi pe Domnul? - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Ieronim Sinaitul: De ce este nevoie de pregătire sufletească pentru a-L primi pe Domnul?

[2021-01-03]
de Iulian Dumitrașcu

În predica de la Catedrala Patriarhală din Duminica dinaintea Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a explicat de ce este nevoie de pregătire sufletească pentru a-L primi pe Domnul.
Episcopul vicar patriarhal a oferit un exemplu practic din viața de zi cu zi.
„Este nevoie pentru că în orice împrejurare și în împrejurările vieții când cineva trebuie să meargă să se întâlnească cu cineva de rang înalt nu merge într-o ținută fizică sau vestimentară neglijentă, ci își îngrijește trupul, își pune o haină cât mai bună din ceea ce are să se prezinte cu cinste și demnitate înaintea persoanei în fața căreia va merge”.
„Tot așa și noi, pregătindu-ne să ne întâlnim cu Fiul lui Dumnezeu întrupat, trebuie să avem grijă nu numai de partea exterioară a trupului nostru, ci trebuie să ne îngrijim de veșmântul sufletului nostru, veșmântul acesta de lumină pe care ni-l dă pocăința și dorința noastră de a îndrepta tot ceea ce este denivelat în viața noastră”, a subliniat Preasfinția Sa.
Ierarhul a vorbit în a treia zi din 2021 și despre pocăință la care recurgea adesea în predicile sale Sfântul Ioan Botezătorul.
„Sfântul Ioan cheamă la pocăință, cheamă la această complexă mișcare interioară a omului care este o mișcare în același timp și a minții de a realiza greșelele săvârșite”.
„Conștiința și frângerea inimii se unesc și cu dorința sinceră de a îndrepta aceste răutăți, de a pune început bun, de a săvârși binele”, a specificat Episcopul vicar patriarhal.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române, iar la slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1086, Ultimul acces: 2024-03-22 18:57:15