Iesiri in natura ale cercetasilor franciscani bucuresteni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ieșiri în natură ale cercetașilor franciscani bucureșteni

[2018-11-02]
cercetași franciscani
În ultimul weekend din octombrie, Centrul Local „Cercetașii Franciscani” a organizat trei ieșiri în natură pentru unitățile sale de cercetași: la Timișul de Sus, la Azuga și în Pădurea Băneasa. Unitatea de temerari (copii cu vârste între 11-14 ani) a plecat în drumeție spre Mănăstirea Surorilor din Congregatio Jesu de la Timișul de Sus. Însoțiți de liderii săi, dar și de asistentul spiritual pr. Ioan Butacu OFMConv. Pr. Giovanni, temerarii au luat trenul sâmbătă, 27 octombrie, spre Predeal, iar de aici au făcut un scurt traseu până în Timișul de Sus.

După primirea făcută de surori, cercetașii s-au cazat în camere, au luat prânzul, apoi au plecat din nou în pădure pentru o activitate care s-a întins până spre seară. În cadrul acestei activități, copii au construit colibe în pădure, au lucrat la noduri și au făcut diferite jocuri. După cină, programul de seară a inclus descoperirea vieților a patru sfinți, dintre care trei erau copii de vârsta temerarilor, plus Sfântul Francisc, patronul spiritual al centrului. Activitatea s-a concretizat prin patru scenete inspirate din viața sfinților pe care fiecare patrulă l-a ales. Seara s-a încheiat cu un moment spiritual și cu o meditație ținută de pr. Giovanni. A doua zi, temerarii au participat la Sf. Liturghie a comunității, unde au pregătit și o mică surpriză, cântând în finalul Liturghiei unul dintre cântecele cercetășești. Au urmat câteva jocuri, prânzul și plecarea spre Predeal pentru a prinde trenul spre București.
Tot în acest weekend, unitatea de eXploratori (tineri cu vârste între 15-18 ani), alături de liderii ei a fost plecată timp de trei zile la Azuga, găzduită de parohia romano-catolică Predeal. Exploratorii au trăit aceste zile în fraternitate și au încercat să își gestioneze singuri timpul, resursele și activitățile. Au gătit împreună, au pregătit împreună programul, activitățile și momentele spirituale. Ieșirea a inclus și un traseu pe Clăbucetul Taurului, cu întoarcere pe Drumul Tunului, un traseu istoric reamenajat recent de cercetași. Ieșirea a mai cuprins ateliere de noduri, momente spirituale, seara distractivă și bineînțeles participarea la Sf. Liturghie de duminică a comunității locale.
Cea de-a treia ieșire a fost a unității de Lupișori „Mariști” (copii cu vârste de 7-10 ani) și a avut loc sâmbătă, în Pădurea Băneasa și la Grădina Zoologică. După ce au vizitat și cunoscut pentru prima oară animalele, lupișorii au luat prânzul împreună și au avut o activitate complexă în care au descoperit cinci dintre vârfurile muntoase ale României. Unitatea de Lupișori „Mariști” e formată exclusiv cu copii din Centrul de Plasament „Case ale Speranței”, aflat în grija Fraților Mariști, alături de care „Cercetașii Franciscani” își propun să aducă și alți copii din cartierul Militari.
Cea de-a patra unitate a centrului, unitatea de lupișori „Rahova” va avea la rândul ei o ieșire de toamnă în natură, dar care urmează să aibă loc sâmbătă, 3 noiembrie, la Sinaia. Centrul Local „Cercetașii Franciscani” e un centru de cercetași deschis pentru a atrage copii care se confruntă cu diferite situații sociale dificile. Centrul e format din cercetași care provin din familii fără posibilități, minorități, centre de plasament, copii care au diferite dificultăți de dezvoltare, dar și de sănătate.
Misiunea Cercetașilor Franciscani este de a contribui prin educația non-formală la dezvoltarea copiilor aflați în situații vulnerabile și care nu au alte posibilități de a se bucura de experiența cercetășiei, a activităților, jocurilor și drumețiilor în natură. (Bogdan Fechetă pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 519, Ultimul acces: 2024-03-16 13:26:29