Liturghie arhiereasca la Manastirea Rasca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie arhierească la Mănăstirea Râșca

[2012-03-18]
La Mănăstirea Râșca, vechea ctitorie voievodală a lui Petru Rareș, Sfânta Liturghie din Duminica a treia din Postul Mare, 18 martie 2012, a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Adunați în numar mare, credincioșii bucovineni s-au închinat cu evlavie la o particică din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul așezământului monahal, informează TRINITAS TV.
Ierarhul a amintit celor prezenți despre importanța cinstirii Sfintei Cruci: ”Trebuie să luăm Crucea, jertfa pe care trebuie să o aducem lui Dumnezeu, viața noastră curată, sinele nostru, vrednicia noastră. Cât de greu ne îndreptăm pașii spre Sfânta Taină a Spovedaniei în care, după ce ne mărturisim păcatele, luăm iertarea păcatelor”.
Sfântul lăcaș al Mănăstirii Râșca, amintit adeseori în cronicile moldave, este pus sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 88171, Ultimul acces: 2024-05-20 00:36:40