Hramul Bisericii Parcul Domeniilor-Casin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul Bisericii Parcul Domeniilor-Cașin

[2011-11-08]
Biserica Parohiei “Parcul Domeniilor” - Cașin, Paraclis patriarhal, aflată în apropierea Arcului de Triumf din Capitală îi are ocrotitori pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează TRINITAS TV.
„Este o zi de mare sărbătoare pentru această biserică pentru că este hramul ei. Această biserică a fost închinată puterilor cerești Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, a arătat Preasfinția Sa.
Biserica a fost ctitorită în anul 1934. Lăcașul de cult este o capodoperă arhitecturală românească, îmbinând stilul brâncovenesc cu cel bizantin.
Timp de doi ani, Regele Ferdinand și Regina Maria au fost pe frontul de la Cașin, în primul Război mondial. După terminarea conflagrației, Regina Maria nu a uitat Cașinul și Oituzul venind aici în fiecare noapte de Înviere însoțită de Mareșalul Alexandru Averescu și de istoricul Nicolae Iorga.
În mod special a fost așezată la Mănăstirea Cașin din județul Bacău o strană regală păstrată până azi. În semn de frumoasă amintire și sentimente deosebite pentru Valea Cașinului, Regina Maria a dispus construirea la București a unei biserici identice cu cea de la Mănăstirea Cașin.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 129177, Ultimul acces: 2024-04-17 07:39:48