Zi de sarbatoare si la Manastirea Stavropoleos din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Zi de sărbătoare și la Mănăstirea Stavropoleos din București

[2011-11-09]
Ieri a fost și hramul Mănăstirii Stavropoleos din București. Credincioșii au venit în număr mare la vechiul lăcaș brâncovenesc pentru a-i cinsti pe sfinții îngeri, încât biserica s-a dovedit neîncăpătoare și mulți au stat în curtea mănăstirii până la sfârșitul slujbei.
Atmosfera de sărbătoare a început din ajunul sărbătorii, când a fost săvârșită Privegherea, în prezența unui sobor de preoți, condus de arhim. Timotei Aioanei, Mare Eclesiarh al Catedralei patriarhale și Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Cu această ocazie a avut loc lansarea unei cărți, apărută la Editura Deisis prin grija obștii Mănăstirii Stavropoleos, intitulată 'Arhangheli și îngeri'. Volumul este o antologie de studii despre sfinții îngeri, scrise de importanți oameni de cultură sau preoți. Tot atunci a fost prezentat un calendar pentru anul 2012, editat special pentru această ocazie.
'La acest hram, ne-am gândit să consacrăm un obicei specific al nostru editând un calendar. Aici, la mănăstire, obișnuim să facem coliva folosind miere de albine, așa cum se făcea în vechime, și o decorăm cu sfinte cruci făcute din fructe. Calendarul cuprinde imagini cu modelele de cruci făcute de maici și fotografii din mănăstire, iar la sfârșit am scris rețeta noastră de colivă pentru tinerii care vor să învețe. De asemenea, suntem bucuroși că am reușit să-i cinstim pe Sfinții Arhangheli prin acest volum închinat lor, așa cum am făcut-o și cu Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, celălalt ocrotitor al mănăstirii. Avem în plan să facem același lucru și pentru Sfântul Atanasie, al treilea ocrotitor al bisericii noastre. Am pregătit și cele de cuviință pentru agapa frățească de după Sfânta Liturghie, unde au fost invitați toți credincioșii care au participat la slujbă, prin sprijinul maicilor și al tinerilor care ne sunt în permanență alături', a declarat pentru „Ziarul Lumina” monahia Mihaela, stareța Mănăstirii Stavropoleos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 134138, Ultimul acces: 2024-03-26 10:03:23