Sfintire de monument inchinat prizonierilor de la Ciucurova, Jud. Tulcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințire de monument închinat prizonierilor de la Ciucurova, Jud. Tulcea

[2011-10-08]
Sâmbătă, 8 octombrie 2011, Preasfințitul Părinte Visarion a săvârșit slujba de sfințire a monumentului prizonierilor morți în lagărul de concentrare de la Ciucurova ridicat prin strădania mânăstiri 'Sfânta Cruce' - Cerbu, prot. Babadag, după cum ne-a precizat părintele arhidiacon Vasile Iulian.
La ceremonie au participat reprezentanți ai autorităților locale și centrale, ai Forumului German din Tulcea precum și numeroși credincioși.
După slujba de sfințire a monumentului P.S. Sa a ținut un cuvânt legat de importanța acestui monument închinat amintirii celor care au pierit de muncă istovitoare și de lipsuri în acest lagăr.
„Este o cinste pentru mânăstirea Cerbu faptul că an de an își amintește prin slujbe și rugăciuni la început de luna octombrie de cei care au pierit în acest lagăr de prizonieri. Oameni care au fost aduși aici, înfometați, bătuți și omorâți și care nu s-au învrednicit să aibă un mormânt și o cruce la căpătâi.
Să rugăm pe Dumnezeu să ne ferească de astfel de vremuri și să-i odihnească cu drepții pe cei morți aici acum 66 de ani” a spus P.S. Sa.
A fost oficiată apoi o slujbă de pomenire pentru prizonierii morți după care au fost acordate Acte de apreciere celor care au ridicat acest monument.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 111078, Ultimul acces: 2023-09-22 16:41:37