PS Antonie de Orhei: Prin semenii nostri care au nevoie de ajutor ne verificam credinta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Antonie de Orhei: Prin semenii noștri care au nevoie de ajutor ne verificăm credința

[2017-01-25]
de Sorin Ionițe

Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, însoțit de părintele Gheorghe Ioniță, protopop de Chișinău, a făcut luni, 23 ianuarie 2017, o vizită la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din orașul Chișinău.
Ierarhul a adus în dar, pentru cei 140 de beneficiari ai centrului, 300 kilograme de mere, dăruite de un credincios din Ocolina, raionul Soloca, notează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.
Așa este așezată viața noastră încât tot timpul vom întâlni oameni care au nevoie de ajutor. Ei au un rost. Ni-i trimite Sfântul să ne încerce mila, așa cum se cântă și în colinde. Prin semenii noștri care au nevoie de ajutor ne verificăm credința și vedem în ce măsură respectăm preceptele învățăturii creștine. Asemenea oameni ca domnul Vasile din Soroca nu pot rămâne indiferenți față de cei care trec prin necazuri. Să ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să înmulțească numărul acestor oameni, a spus PS Antonie.
***
Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din orașul Chișinău funcționează din 1976. Capacitatea acestuia este de 210 locuri. O parte din camere fiind în reparație, în prezent în azil se află 140 de persoane. În jur de 50 de persoane sunt imobilizate la pat și necesită îngrijiri speciale. Conform datelor Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei în R. Moldova există 33 de aziluri pentru invalizi și pensionari.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1202, Ultimul acces: 2024-06-25 02:07:52