Maramures | Sute de persoane consultate de medicii voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Maramureș | Sute de persoane consultate de medicii voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

[2017-01-25]
de Andrei Pau

Sute de persoane, copii și adulți, din localitatea Săcel, județul Maramureș, au beneficiat de consultații gratuite efectuate în cadrul campaniilor: Sănătate pentru Sate (ediția a 39-a) și Prevenție și educație pentru sănătate (ediția a 9-a). Ambele proiecte au fost organizate la inițiativa și sub coordonarea părintelui Ciprian Grădinaru, ne-a precizat Dan Prună, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.
La acțiunea caritabilă desfășurată în data de 24 ianuarie 2017 au participat 25 de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Dintre aceștia, 20 au fost medici cu următoarele specializări: recuperare medicală, ecografie, medicină de familie, reumatologie, diabet și boli de nutriție, stomatologie, psihiatrie, orl, urologie, pediatrie și medicină internă.
Peste 270 de persoane au beneficiat de consultație medicală gratuită în cadrul Campaniei Sănătate pentru Sate.
Potrivit Simonei Carniciu, medic specialist diabet și boli de nutriție, numărul celor care au fost prezenți la consultații a fost mare.
Un aspect pozitiv este acela că un număr foarte mare de oameni au răspuns acțiunii noastre, venind în număr mare. Sperăm ca în acest fel să putem îmbunătăți starea de sănătate a populației din această zonă, a declarat Simona Carniciu.
Părintele Iuga Dumitru, parohul Bisericii Săcel 1, a mulțumit echipei de voluntari pentru prezența în comunitatea pe care o păstorește.
Mulțumim întregii echipe de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului pentru faptul că sunt în mijlocul nostru. În cadrul acestei campanii, credincioșii cu probleme de sănătate, dar și copii și preșcolarii, au beneficiat de consultații gratuite, a spus părintele Iuga Dumitru.
În aceeași zi, peste 150 de copii școlari și preșcolari din localitate au fost beneficiarii campaniei Prevenție și educație pentru sănătate.
Acțiunea social-filantropică a avut loc la căminul cultural din localitatea Săcel. Copii au fost consultați de 4 medici. Aceștia au avut următoarele specializări: stomatologie, diabet și nutriție, recuperare medicală, psihiatrie pediatrică și igienă generală.
Mihali Liliana, Director al Școlii Gimnaziale din Săcel, a evidențiat faptul că în cadrul acțiunii copii au primit informațiile necesare legate de modul în care își pot îngriji sănătatea.
În cadrul programului, elevii școlii noastre au beneficiat de informații legate de prevenția și educația pe probleme de stomatologie, de diabet și nutriție și igienă generală. Un caz special a fost depistat la un elev din clasa a II-a cu probleme oftalmologice. În perioada imediat următoare va fi sprijinit de școală, primărie, biserică și medicii voluntari să ajungă la București unde îi vor fi acordate îngrijirile necesare, a specificat Mihali Liliana.
Campania Sănătate pentru sate va continua în data de 25 ianuarie 2017 în localitatea Leud din județul Maramureș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1161, Ultimul acces: 2024-06-14 11:20:45