Hamburg: Vizita pastorala a IPS Serafim si a PS Sofian Brasoveanul in Protopopiatul Ortodox Roman pentru Germania de Nord - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hamburg: Vizită pastorală a IPS Serafim și a PS Sofian Brașoveanul în Protopopiatul Ortodox Român pentru Germania de Nord

[2017-01-25]
de Andrei Pau

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, împreună cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, au efectuat în perioada 20-22 ianuarie 2017, o vizită pastorală în Protopopiatul Ortodox Român pentru Germania de Nord.
În cadrul vizitei, ierarhii au participat la ședința de lucru a preoților și la slujbele oficiate în parohiile Sfântul Ioan Botezătorul din Hamburg și Sfântul Luca al Crimeei din Bremen, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord.
Vineri, 22 ianuarie 2017, peste 100 de credincioși au participat la slujba Sfântului Maslu oficiată de Mitropolitul Serafim, împreună cu părintele paroh Vlad Manolache și cu părintele diacon Alexandru Cărbunescu. Seara a continuat cu o convorbire duhovnicească a Înaltpreasfinției Sale cu credincioșii parohiei.
Sâmbătă dimineața, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim a prezidat ședința Protopopiatului Ortodox Român pentru Germania de Nord. La evenimentul ce a avut loc la biroul parohial din Tegelweg au participat Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, părintele Marius Cristea, protoiereu pentru Germania de Nord, precum și părinții Vlad Manolache (Hamburg), Alin Florea (Salzgitter), Marius Matei (Sögel), Mihai Ilaș (Hannover), Ionuț Drăgoi (Kiel) și diaconul Alexandru Cărbunescu (Hamburg). Tema discuțiilor a fost îmbunătățirea misiunii duhovnicești pentru românii ortodocși din nordul Germaniei.
Seara, la vecernie, Părintele Mitropolit a predicat despre viața și activitatea Sfântului Apostol Timotei.
Duminică, 23 ianuarie 2017, credincioșii români prezenți în număr foarte mare la biserica parohiei din Hamburg au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Serafim. Din sobor au făcut parte: părintele paroh Vlad Manolache, părintele Ionuț Drăgoi (Kiel), precum și alți preoți oaspeți din România.
În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Alexandru Cărbunescu pentru românii din Hamburg și nordul Germaniei.
În cuvântul rostit, Mitropolitul Serafim a insistat asupra mărturisirii-legământ făcută de candidatul la preoție, cu privire la curăția vieții, ascultarea față de ierarh și față de Biserica pe care o slujește.
În aceeași zi, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul a slujit împreună cu părintele protoiereu Marius Cristea în parohia românească din Bremen.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1311, Ultimul acces: 2024-06-24 04:21:35