IPS Varsanufie – Cetatean de onoare al Municipiului Ramnicu-Valcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Varsanufie – Cetățean de onoare al Municipiului Râmnicu-Vâlcea

[2017-01-25]
de Iulian Dumitrascu

În cadrul ceremoniei organizate în Sala Emaus a Centrului Cultural Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, domnul Mircia Gutău, Primarul Municipiului Râmnicu-Vâlcea i-a conferit Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie Diploma de Cetățean de Onoare, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Domnul Mircia Gutău a precizat că acordarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Râmnicu-Vâlcea, prin hotărârea Consiliului Local 245/133 din 27 septembrie 2016, constituie un act de recunoaștere a contribuției substanțiale la dezvoltarea vocației Râmnicului de a fi un centru spiritual și cultural românesc de prestigiu.
În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat că Istoria și dezvoltarea Municipiului Râmnicu-Vâlcea sunt strâns legate de Episcopia Râmnicului, care funcționează în această localitate, începând cu anul 1503 când a fost înființată de Sf. Ierarh Nifon Patriarhul Constantinopolului. Fără doar și poate că orașul acesta nu ar fi ajuns la strălucirea pe care o are astăzi, dacă Episcopia nu ar fi funcționat aici.
Reafirmând lucrarea cultural-duhovnicească a ierarhilor care au păstorit Eparhia Râmnicului de-a lungul veacurilor, Chiriarhul Râmnicului a oferit pentru sala de ședințe a Consiliului Local o icoană a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al municipiului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1171, Ultimul acces: 2024-06-14 07:46:33