Papa catre dominicani: Faptele voastre bune sa dea glorie lui Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa către dominicani: Faptele voastre bune să dea glorie lui Dumnezeu

[2017-01-22]
Liturghie cu Papa la finalul Jubileului dominicanilor
22.01.2017, Vatican (Catholica) - Sâmbătă, 21 ianuarie 2017, Papa Francisc i-a încurajat pe dominicani să persevereze în faptele lor bune din ultimii 800 de ani, care au fost precum „sarea” și „lumina” lui Cristos, răspândind Evanghelia în întreaga lume. Trecerea de la superficialitatea lumească la glorificarea lui Dumnezeu „are loc grație faptelor bune ale celor care, devenind discipoli ai lui Isus, au devenit ‘sare’ și ‘lumină'”. „Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor încât ei să vadă faptele voastre bune și să-l glorifice pe Tatăl vostru cel din ceruri”, a citat Pontiful din Evanghelia după Sf. Matei.
Papa Francisc a celebrat Liturghia pentru dominicani în Bazilica San Giovanni in Laterano, la încheierea Anului Jubiliar al Ordinului, la a 800-a aniversare de la fondarea lor. Sfântul Părinte l-a lăudat pe fondatorul lor, Sf. Dominic, pentru răspândirea Evangheliei și pentru exemplul virtuos al vieții sale. „Astăzi noi îl glorificăm pe Tatăl pentru lucrarea pe care Sfântul Dominic, plin de lumina și de sarea lui Cristos, a făcut-o în urmă cu opt sute de ani; o lucrare în slujba Evangheliei, predicată cu cuvântul și cu viața”.
„În mijlocul ‘carnavalului’ de ieri și de astăzi, acesta este răspunsul lui Isus și al Bisericii, acesta este sprijinul solid în mijlocul ambientului ‘lichid’: faptele bune pe care le putem face grație lui Cristos și a Duhului Sfânt, și care fac să se nască în inimă mulțumirea adusă lui Dumnezeu Tatăl, lauda, sau măcar uimirea și întrebarea: ‘De ce?’, ‘De ce se comportă așa persoana aceea?’… Dar pentru ca să se întâmple aceast㠑zguduire’ trebuie ca sarea să nu-și piardă gustul și lumina să nu se ascundă… Vai de sarea care-și pierde gustul! Vai de o Biserică ce-și pierde gustul! Vai de un preot, de un consacrat, de o congregație care-și pierde gustul!”
Lucrarea Sf. Dominic, pe de altă parte, „cu harul Duhului Sfânt, a făcut în așa fel încât atâția bărbați și femei au fost ajutați să nu se piardă în mijlocul ‘carnavalului’ curiozității lumești, ci au simțit în schimb gustul doctrinei sănătoase, gustul Evangheliei, și au devenit, la rândul lor, lumină și sare, artizani de fapte bune… și adevărați frați și surori care-l glorifică pe Dumnezeu și învață la glorificarea lui Dumnezeu cu faptele bune ale vieții.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1169, Ultimul acces: 2024-06-15 13:01:17