Exercitii spirituale pentru familiile cu copii din Eparhia de Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Exerciții spirituale pentru familiile cu copii din Eparhia de Oradea

[2017-01-24]
Reculegere cu familiile
24.01.2017, Oradea (Catholica) - În 20 și 21 ianuarie 2017, la vila Sântana din localitatea Sânmartin, în apropiere de Băile Felix, au avut loc exercițiile spirituale pentru familiile cu copii, având ca temă central㠄Cearta și reconcilierea”. Au participat 20 de familii din Eparhia Greco-Catolică de Oradea, existând un program echilibrat în care conferințele au fost alternate cu discuții pe marginea lor dar și cu timp individual de lucru în cuplu, citim în materialul de pe EGCO.ro. Prima conferință, „Cearta și reconcilierea”, a propus o nouă abordare a conflictelor, a crizelor din familie. Astfel, soții au avut ocazia să descopere cum o ceartă devine prilej de o mai bună comunicare între ei dacă sunt respectate principiile adevăratei ascultării. În cadrul discuțiilor libere ce au urmat conferinței, soții au împărtășit din experiența lor de viață: cum au făcut față conflictelor, cum au aplanat certurile etc. În cadrul acestei conferințe, accentul a căzut pe cearta constructivă, pe transformarea unei crize în modalitate de auto-cunoaștere, pe o descoperire mai profundă a partenerului de viață.
În cadrul celei de a doua conferințe, „Dialogul în cuplu”, soții au descoperit, pornind de la relatarea biblică a întâlnirii lui Isus cu femeie samariteană (Ioan 4,5-30), că dialogul are și alte valențe decât cele pe care le trăiesc în mod cotidian, dialogul între soți fiind mai mult decât un schimb de cuvinte, putând fi mijlocul prin care cei doi își înmulțesc iubirea. Bucuria acestei descoperiri a dus la un moment bogat de împărtășire, atât în exercițiile individuale cât și în plen. A treia conferință, „Rugăciunea în familie”, a încununat toate celelalte teme. Cu un accent pe rugăciunea în cuplu, tema aceasta a sădit adânc în inimile soților dorința de a-și întări unitatea familiei prin rugăciunea împreună. Moderatorii conferințelor au fost pr. Mihai Tegzeș și pr. Mihai Vătămănelu. Pe lângă conferințe, soții au luat parte la Sfânta Liturghie și la momentele de rugăciune. Copiii au avut parte de activități educativ-recreative separat de adulți, fiind supravegheați și îndrumați de Simona Cobe și Sanda Ulici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1211, Ultimul acces: 2024-06-16 03:50:38