Donald Trump a intrerupt finantarea din fonduri federale pentru organizatiile pro-avort din afara SUA - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Donald Trump a întrerupt finanțarea din fonduri federale pentru organizațiile pro-avort din afara SUA

[2017-01-24]
Președintele american a reinstituit politica "Mexico City"
24.01.2017, Washington (Catholica) - Ieri, 23 ianuarie, președintele american Donald Trump și-a îndeplinit una din promisiunile de campanie și a semnat ordinul executiv prin care oprește finanțarea din surse federale a organizațiilor pro-avort străine, citim pe CulturaVietii.ro. O mare parte dintre americani așteaptă ca imensul flux de bani care a curs, în vremea administrației Obama, către Planned Parenthood (PP) să fie întrerupt, mai ales după seria de dezvăluiri privind natura infracțională a activității acesteia. Dacă de-finanțarea industriei americane a avortului este în principal sarcina Congresului (Parlamentul federal), președintele SUA are abilitatea de a pune în practică un ordin executiv prin care să revoce finanțarea afiliaților internaționali ai PP, în special a International Planned Parenthood Federation [Federația Internațională pentru Planificare Familială, reprezentată în România de către Societatea pentru Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS)], precum și a tuturor organizațiilor înregistrate în afara SUA care promovează avortul sau oferă servicii de avort, precum Marie Stopes International.
Prin ordinul semnat ieri, Trump a reinstituit așa-numita „Politică Mexico City”, denumită după locul de desfășurare al unei conferințe pe teme de populație unde președintele Ronald Reagan a anunțat-o inițial. Mexico City Policy a fost în vigoare în timpul administrațiilor republicane – Reagan, Bush sr și Bush jr – și a fost suspendată pe durata mandatelor Clinton și Obama. În mod tradițional, ordinele de suspendare sau reinstituire a finanțării sunt semnate în primele zile de mandat, pentru a marca ziua de 23 ianuarie 1973 când prin infama decizie a Curții Supreme din cauza Roe c. Wade a fost legalizat avortul pe tot cuprinsul SUA. Memorandumul executiv semnat de Trump nu permite așadar ca fondurile publice americane, în valoare totală de 400 de milioane de dolari, să mai fie folosite pentru efectuarea de avorturi sau pentru lobby-ul pro-avort, dar continuă să considere eligibile pentru finanțare asistența pentru sănătate, ajutorul umanitar sau în caz de dezastre.
Liderii mișcării pro-viață americane au salutat decizia. „Președintele Trump continuă moștenirea lui Ronald Reagan acționând din prima zi de mandat pentru a stopa promovarea internațională a avortului prin bani proveniți din taxele noastre”, a declarat președinta Susan B. Anthony List, Marjorie Dannenfelser pentru LifeNews.com. „Acțiunea imediată a președintelui Trump de a promova respectul pentru întreaga viață umană, inclusiv a vulnerabililor copii nenăscuți din afara țării, dă un semnal puternic despre prioritățile pro-viață ale administrației sale.” Dannenfelser a reprezentat mișcarea pro-viață la negocierile din campania electorală când candidatul republican Donald Trump și-a câștigat susținerea membrilor acesteia printr-o serie de promisiuni. Un recent sondaj de opinie efectuat de casa de sondaje Marist arată că 83% dintre cetățenii americani se opun folosirii de bani publici pentru finanțarea avortului în străinătate.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1162, Ultimul acces: 2024-06-15 06:02:53