Binecuvantare arhiereasca in Duminica a 32-a dupa Rusalii. IPS Ioachim a oficiat Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Binecuvântare arhierească în Duminica a 32-a după Rusalii. IPS Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală

[2017-01-23]
de Andrei Pau

În Duminica a 32-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Cuvioasă Parascheva din Roman.
În cadrul slujbei ce avut loc în data 22 ianuarie 2017, Înaltpreasfințaia Sa a oficiat două hirotonii. Răspunsurile la strană au fost oferite de corala Paraschevi a Catedralei, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a explicat credincioșilor că numai în smerenie și prin schimbarea vieții în bine omul se poate mântui.
Imaginea lui Zaheu este imaginea noastră, a fiecăruia dintre noi, care suntem în căutarea Chipului Suprem. Hristos parcă devine o scară pe care suntem chemați să urcăm de pe pământ la cer. Deci, doar de pe pământ se începe lucrarea de mântuire a sufletelor noastre. Cel care se ridică pe sine fără Dumnezeu se prăbușește. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să purtăm chipul Lui, al Iubirii, în sufletul nostru, a spus Înaltpreasfinția Sa.
La finalul slujbei, credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au primit binecuvântarea arhierească.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4146, Ultimul acces: 2024-06-16 09:51:29