IPS Varsanufie: Pocainta aduce bucurii duhovnicesti in viata crestinului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Varsanufie: Pocăința aduce bucurii duhovnicești în viața creștinului

[2017-01-23]
de Andrei Pau

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat duminică, 22 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Mucenic Pantelimon din incinta Spitalului Municipal Nr. 2 din municipiul Râmnicu-Vâlcea.
În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că pocăința aduce roade și bucurii duhovnicești în viața creștinului, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.
În pericopa evanghelică a duminicii acesteia descoperim marea milostivire a lui Dumnezeu față de oameni, deopotrivă cu starea de pocăință a lui Zaheu care, smerindu-se și devenind milostiv, primește binecuvântarea Mântuitorului Hristos. Acesta primește darul cel mai de preț: mântuirea sa și a familiei sale. Pocăința aduce roade și bucurii duhovnicești în viața creștinului, roade care se descoperă prin faptele milei trupești și faptele milei sufletești a spus Înaltpreasfinția Sa.
La final, Arhiepiscopul Râmnicului a binecuvântat credincioșii și bolnavii care au participat la Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1186, Ultimul acces: 2024-06-24 11:31:42