Mesajul IPS Ioan Robu pentru Octava de Rugaciune pentru Unitate 2017 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul IPS Ioan Robu pentru Octava de Rugăciune pentru Unitate 2017

[2017-01-19]
IPS Ioan Robu
19.01.2017, București (Catholica) - În Mesajul său pentru Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, din perioada 18-25 ianuarie 2017, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit romano-catolic de București, amintește c㠄rugăciunea noastră comună pentru unitatea tuturor creștinilor se desfășoară anul acesta în contextul celebrării a 500 de ani de la reforma inițiată de Martin Luther”. După scandalul și suferința produse de această ruptură, „drumul spre unitate, deși lung și anevoios, se așază astăzi pe un făgaș bun. Acest lucru se datorează faptului că Bisericile Apusului Europei reușesc tot mai mult să pună la baza dialogului dintre ele ceea ce Sfântul Apostol Paul le recomanda creștinilor din Corint”.
Pasajul la care face referire Arhiepiscopul, 2Corinteni 5,14-20, este cel propus ca temă de meditație pentru rugăciunea ecumenică din acest an, ce are ca temă: „Reconciliere – Iubirea lui Cristos ne constrânge”. În jurul acestor cuvinte și-a construit IPS Ioan mesajul său: „Iubirea lui Cristos ne constrânge… să nu mai trăim pentru noi înșine, ci pentru El, care a murit și a înviat pentru noi. Referința la Isus Cristos mort și înviat trebuie să stea pe primul loc în dialogul și în inițiativele comune. În acest fel, dialogul și inițiativele comune vor căpăta o consistență diferită, divină. Iubirea lui Cristos ne constrânge… să nu mai cunoaștem pe nimeni după trup. Să lăsăm trecutului tot ceea ce este omenesc, acel omenesc care a cauzat, în decursul istoriei, scandal, diviziune, suferință.”
„Iubirea lui Cristos ne constrânge… să (re)devenim o creatură nouă. Timpurile noastre, aflate într-o profundă criză morală, au nevoie de o mărturie autentică de trăire evanghelică. Iubirea lui Cristos ne constrânge… să ne împăcăm cu Dumnezeu. Orice păcat comis, inclusiv împotriva unității, ne îndepărtează de Dumnezeu. Este timpul să ne apropiem din nou de Dumnezeu, pentru ca și El să se apropie de noi (Iac 4,8). Iubirea lui Cristos ne constrânge… să ne împăcăm. Împăcarea cu Dumnezeu va înlesni, de bună seamă, și împăcare între toți creștinii.” Arhiepiscopul își încheie Mesajul invocând harul lui Dumnezeu pentru ca rugăciunea comună din aceste zile „să ne apropie unii de alții pentru a ne simți tot mai mult frați între noi, de vreme ce ne știm cu toții frați ai lui Isus Cristos și împreună fii ai Tatălui ceresc”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1240, Ultimul acces: 2024-06-12 08:22:27