PS Visarion a prezidat lucrarile Adunarii Eparhiale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Visarion a prezidat lucrările Adunării Eparhiale

[2017-01-20]
de Andrei Pau

În Episcopia Tulcii s-au desfășurat în data de 17 și 19 ianuarie 2017 lucrările Consiliului Eparhial, respectiv ale Adunării Eparhiale ale Episcopiei Tulcii, ne-a precizat părintele Felix Neculai, Consilier cultural al Episcopiei Tulcii.
În dimineața zilei de 19 ianuarie 2017, în capela Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ioan Casian din municipiul Tulcea, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat Sfânta Liturghie, urmată de o slujba Te-Deum.
În continuare, în sala de festivități a Seminarului Teologic din Tulcea s-au desfășurat lucrările propriu-zise ale Adunării Eparhiale.
Ședința a fost deschisă de Episcopul Tulcii printr-un cuvânt festiv, în care a trecut în revistă Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești și, în linii generale, evenimentele bisericești și cultural-educaționale, care au marcat viața Episcopiei Tulcii în anul încheiat.
Au fost prezentate și analizate cu atenție rapoartele sectoarelor: administrativ-bisericesc, economic, cultural și comunicații media, învățământ și activități cu tineretul, social-filantropic și misionar, precum și sectorul canonic, care au reflectat activitatea programată și derulată în Episcopia Tulcii pe anul încheiat 2016.
În urma luărilor de cuvânt s-au evidențiat rezultatele administrației eparhiale, implicarea slujitorilor Bisericii și a credincioșilor în viața socială și culturală, în diferitele ei aspecte, și s-au aprobat în unanimitate rapoartele prezentate.
Au fost prezentate și prioritățile anului 2017, între care se află continuarea lucrărilor de reparație capitală și consolidare a sediului administrativ al Episcopiei, mobilarea și amenajarea bibliotecii eparhiale, precum și intensificarea vieții religios – morale din parohii, întărirea activităților pastorale în special în rândurile tinerilor și extinderea acțiunilor filantropice, misionare și culturale, întărirea identității creștin- ortodoxe și românești din eparhie, toate puse sub egida Anului 2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului.”
La finalul întâlnirii a fost vizionată și o proiecție cu etapele de lucru la sediul administrativ al Episcopiei Tulcii, începând cu anul 2009.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1186, Ultimul acces: 2024-06-12 17:12:52