Sfintii Atanasie si Chiril cinstiti la Manastirea Copou - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfinții Atanasie și Chiril cinstiți la Mănăstirea Copou

[2017-01-20]
de Andrei Pau

Mănăstirea Copou din Iași și-a serbat miercuri, 18 ianuarie 2017, în ziua pomenirii Sfinților Atanasie și Chiril, hramul, notează site-ul doxologia.ro.
Programul liturgic prilejuit de acest eveniment a debutat marți, 17 ianuarie 2017, cu slujba Privegherii oficiată de un sobor de preoți. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup psaltic format din maicile Mănăstirii Copou, la care s-au adăugat și alți apropiați ai așezării monahale.
Părintele Arhimandrit Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului învățământ al Eparhiei Iașilor, și delegat al Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, a fost prezent la slujba din ziua hramului. Acesta a transmis celor prezenți binecuvântarea Părintelui Mitropolitului Teofan.
În cuvântul rostit, Părintele Arhimandrit a evidențiat teologia celor doi sfinți ierarhi pomeniți de Biserica Ortodoxă la data de 18 ianuarie.
La final, Părintele Protosinghel Hrisostom Andrioaia, slujitor în cadrul așezării monahale din Copou, a mulțumit pentru prezență preoților slujitori, maicilor starețe de la mănăstirile din Moldova și credincioșilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4561, Ultimul acces: 2024-06-09 22:09:21