Reuniunea largita a Colegiului consultorilor eparhiali al Eparhiei de Lugoj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Reuniunea lărgită a Colegiului consultorilor eparhiali al Eparhiei de Lugoj

[2017-01-18]
18.01.2017, Lugoj (Catholica) - În dimineața zilei de 12 ianuarie 2017, cu începere de la orele 9.30, la Palatul Episcopal din Lugoj a avut loc reuniunea lărgită a Colegiului consilierilor și protopopilor din Eparhia de Lugoj. La eveniment au luat parte: PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj; Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general; pr. dr. Marius-Petru Pop, consilier eparhial și secretar episcopal; pr. Alexandru Ploștinaru, Vicar judecătoresc; pr. Teodor Baba, consilier eparhial și protopop de Lugoj; pr. Ceciliu Vasile Micu, protopop de Deva; pr. Flavius Jurcă, protopop de Sarmisegetuza; pr. Marius Pîrvu, protopop de Sânicolau Mare; pr. Adrian Nagy, protopop al Văii Jiului; pr. Doinel Nicolae Preda, protopop de Hațeg; pr. Nicolae Tutaș, protopop de Reșița. Întâlnirea a fost deschisă de Preasfințitul Alexandru Mesian cu rugăciunea „Tatăl Nostru”.
PS Alexandru a prezentat principalele evenimente petrecute în eparhie de la ultimul consistoriu; a prezentat de asemenea bilanțul pe anul 2016 cu realizările la nivel Eparhial. Părintele Petrișor Gherghel, notar actuar în procesul de beatificare al servei lui Dumnezeu, Rafila Găluț, faza eparhială, a prezentat consistoriului un raport privind stadiul procesului de beatificare la nivel eparhial. Alte probleme propuse pentru ordinea de zi au fost: predarea datelor statistice și a execuției bugetare pe anul 2016 din partea protopopilor; stabilirea datelor de desfășurare a cursurilor de vară pentru preoții eparhiei, ediția 2017; stabilirea datelor de desfășurare a exercițiilor spirituale cu clerul eparhial și soțiile clericilor, ediția 2017, a cursurilor de vară, a pelerinajelor eparhiale, etc; stabilirea taxelor de cult; planul pastoral pentru anul 2017 la nivelul Eparhiei Lugojului.
După terminarea lucrărilor, în Aula Magna a palatului episcopal s-a servit masa de prânz. (Raimondo-Mario Rupp pentru BRU.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1196, Ultimul acces: 2024-06-10 20:53:03