Papa Francisc a indemnat la cautarea de noi cai pentru raspandirea milostivirii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc a îndemnat la căutarea de noi căi pentru răspândirea milostivirii

[2017-01-18]
Cardinalul Philippe Barbarin
18.01.2017, Vatican (Catholica) - Papa Francis i-a îndemnat pe catolici să caute noi căi de răspândire a mesajului milostivirii lui Dumnezeu. Aceste cuvinte ale Papei au fost transmise marți, 17 ianuarie 2017, participanților la al 4-lea Congres Apostolic Mondial al Milostivirii, de către Cardinalul francez Philippe Barbarin, Arhiepiscop de Lyon, pe care Papa l-a numit delegatul său personal la întâlnirea internațională. Congresul are loc în Filipine din 16 până în 20 ianuarie, pe tema „Comuniune în milostivire, misiune pentru milostivire (Chemați de milostivire, trimiși pentru milostivire”. Pontiful i-a îndemnat pe credincioși să practice faptele de milostivire în noi moduri. „De asemenea, dorește ca voi să căutați răspunsuri adecvate la problemele sociale din timpul nostru”, a spus Cardinalul Barbarin în timpul Liturghiei celebrate în Manila.
În cadrul Congresului, Cardinalul Luis Antonio G. Tagle, Arhiepiscop de Manila, i-a invitat pe cei peste 5.000 de participanți să fie ca și Maria, „atentă față de cei care au nevoie”. Delegații la Congres vor vizita diverse realități din țara asiatică: orfelinate, centre de primire, populații indigene, copii ai străzii, bătrâni, toxico-dependenți, în ceea ce Biserica a definit ca un „pelerinaj al milostivirii”. Cardinalul Tagle a spus: „Nu suntem noi cei care realizăm faptele de milostivire, ci ele sunt opera lui Isus. Așadar, nu trebuie să ne lăudăm că facem astfel de fapte. Singurul lucru cu care ne putem lăuda este că avem nevoie de milostivirea lui Dumnezeu. Nu este nevoie să ne ascundem sau să ne rușinăm” pentru că avem nevoie de milostivirea lui Dumnezeu.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1235, Ultimul acces: 2024-06-24 13:32:45