PS Macarie a increstinat un nou membru al comunitatii romanesti din Oslo - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Macarie a încreștinat un nou membru al comunității românești din Oslo

[2017-01-18]
de Sorin Ionițe

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a oficiat sâmbătă, 14 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în biserica parohiei românești din Oslo, Norvegia. În continuare, a săvârșit taina Sfântului Botez pentru un nou-născut din această comunitate.
În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre renașterea în Hristos prin Botez.
Ne naștem cu o naștere istorică din părinții noștri, însă renaștem cu o naștere eternă din pântecele Maicii Biserici. Prin Botez dobândim cetățenia pentru Ierusalimul ceresc, pentru Împărăția Cerurilor, a subliniat Părintele Episcop.
Copiii prezenți la slujbă au primit din partea ierarhului daruri. La final, Preasfințitul Părinte Macarie s-a întâlnit cu părinții și dascălii de la școala parohială din Oslo, apreciind și încurajând activitățile duhovnicești și educative.
Pentru mai multe detalii consultați site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1222, Ultimul acces: 2024-06-12 11:57:41