Sinod Mitropolitan in Mitropolia Moldovei si Bucovinei. S-au analizat si aspecte legate de Sfantul si Marele Sinod - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sinod Mitropolitan în Mitropolia Moldovei și Bucovinei. S-au analizat și aspecte legate de Sfântul și Marele Sinod

[2017-01-18]
de Iulian Dumitrascu

La Reședința mitropolitană din Iași s-a întrunit în ședință de lucru, marți, 17 ianuarie 2017, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, sub președinția IPS Mitropolit Teofan. La sinod au mai participat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Corneliu, Episcopul Hușilor, și PS Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.
Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte referitoare la viața bisericească din Moldova care sunt de competența Sinodului mitropolitan: examinarea Slujbei și Acatistelor Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, ale Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în vederea înaintării spre aprobare de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, au mai fost cercetate lucrarea misionară a Asociației Oastea Domnului din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, precum și diferite aspecte cu caracter administrativ și patrimonial, informează doxologia.ro
Totodată, în cadrul ședinței Sinodului mitropolitan s-au interpretat recente din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei cu privire la problematica legată de Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe care a avut loc în insula Creta în luna iunie 2016. S-a insistat și cu acest prilej asupra necesității abordării acestei probleme cu discernământ, a evitării tendințelor schismatice și a stăruirii în mărturisirea dreptei credințe și în rugăciune pentru păstrarea unității Bisericii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1242, Ultimul acces: 2024-06-15 04:24:17