Ceremonii religios-culturale dedicate poetului Mihai Eminescu, la Viena - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ceremonii religios-culturale dedicate poetului Mihai Eminescu, la Viena

[2017-01-16]
de Iulian Dumitrascu

În fața bisericii ortodoxe din Simmeringer Hauptstrasse, Viena, a avut loc duminică, 15 ianuarie 2017, un eveniment religios și cultural, dedicat împlinirii a 167 ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu.
După Sfânta Liturghie săvârșită în Biserica Sfântul Apostol Andrei din Viena, slujba de pomenire a fost oficiată în fața statuii lui Mihai Eminescu (care e așezată în fața bisericii) de Pr. paroh Nicolae Dura și Pr. Emanuel Nuțu.
Prețuirea și neuitarea au fost exprimate prin depunerea de coroane din partea Asociației Mihai Eminescu de la Viena, Ambasadei României, Ambasadei Republicii Moldova, Institutului Cultural Român și a Primăriei din sectorul 11 al Vienei.
În interiorul bisericii, poetul nostru fără egal a fost omagiat printr-o prezentare și prin cântare de romanțe pe versurile sale de tenorul român Gheorghe Sărac și alți membri ai comunității. De asemenea, au fost recitate poezii din creația eminesciană.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1145, Ultimul acces: 2024-06-24 09:44:47